Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Makedoniji

Friko.si: smo bili že pred dvema letoma, vendar zaradi slabega vremena in mraza nismo kaj dosti plezali ...

V Makedonijo, točneje v okolico mesta Prilep, se je odpravila skupina slovenskih plezalcev. Slike so obetale veliko, če je tam spodaj v naši nekdanji bratski republiki res tak dobro za plezanje, pa smo povprašali Brica (Miho Britovška), enega izmed akterjev izleta.

Miha Britovšek: V Makedoniji smo bili že pred dvema letoma, vendar zaradi slabega vremena in mraza nismo kaj dosti plezali, bilo je pa dosti, da smo videli koliko materijala je dol. Tudi letos smo bili vedno znova presenečeni koliko je balavanov, in koliko linij se je odpiralo.
Letošnji trip je trajal dva tedna in tudi vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo Rok, Tomaž, Miha, Barbara, Jure, Nina, Marko in jaz v 14 dneh očistili in splezali več kot 60 linij od 5a do 8a, potenciala pa je še mali milijon. In to ne samo za balvane tudi za plezanje na trad in poči! Vzdušje in pozitiva je bila na višku, tako da v jeseni nazaj ... 

Kje v Makedoniji?
Miha: Osnovna lokacija je mesto Prilep. O namestitvi je pa tako, da imaš par hotelov, je pa najbolša varijanta, da najameš kakšno stanovanje ali hišo, kar je zelo poceni, tudi hrana in vse ostalo je zelo ugodno.
So pa plezalni kolegi Makedonci očitno bili zelo navdušeni nad slovenskimi plezalci, saj se je kmalu po vrnitvi na slovenskih forumih pojavilo vabilo v njihove konce (glej tukaj).
V ekipi je bil tudi znani slovenski klajmberski muvimejker Jure Niedorfer, znan pod delovnim vzdevkom Chouka, kar obeta v prihodnosti tudi kakšen film, do takrat pa le njegov komentar: Meni je blo top drugače dol. Res potencjaln plac za vec profilov klajmberjev. Najbolši paradajs na svetu.

Objavil Peter Mikša
22. marca 2010, ob 9.53

22.03.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti