Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 23.03.11

8b na pogled Domna Škofica, 12 letnica 8a v Miški.

Vse več naših plezalcev in plezalk je zaslediti v španskih plezališčih. Tako je v Siruani odličen vzpon opravil Domen Škofic in na pogled ponovil smer Migranya (8b, NP). Na enak način je Tim Unuk v Margalefu preplezal Viote, my friend (7c+ NP). Maja Šuštar je v dveh manj znanih tamkajšnjih plezališčih Bellus in Penna Roj ponovila  Warlock (7c+) in Route 27 (7c+).

V domačem eldoradu Mišji peči in Ospu je Matic Obid preplezal Urbanovo (8a), Rajko Zajc pa RKC (8a). Dodajmo še, da je 12 letna Tržačanka Eva Scroccaro uspela v Giljotini (8a, slika levo) in tako zelo zgodaj vknjižila svojo prvo smer s to mejno oceno.

 

Tudi naši balvanski plezalci so vse pogosteje zahajajo v najboljša svetovna področja. Jernej Kruder je tokrat v Fontu ponovil Neverland (8A), Katja Vidmar in Gašper Bratina pa sta v Bishopu zaključila svojo ameriško turnejo. Katja je je preplezala Soul Slinger (7C), Gašper pa Little forgotten (7C+).

Pet smeri 8c+ na pogled Adama Ondre je na nek način "degradiralo" marsikatere druge odlične vzpone. Za povrh je Čeh zgornji del zadnje od njih, Mind Control (8c+, NP, slika levo) v Oliani, plezal po mokrih kapnikih.
 

 

V navidez zelo varnem športnem plezanju se sem in tja vendarle zgodi nesrečen slučaj. Padajoče kamenje je tokrat zahtevalo življenje v angleškem plezališču Pembroke. Prav je, da se zavedamo, da lahko kaj pričleti od zgoraj ... 

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ... alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke, plezalniki

Na strani Informacije lahko najdeš tudi podatke o plezalnih šolah; seznam zadnjih objav o njih je na: gore-ljudje.net/arhiv/oznaka//

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Plezalske novicePN - 23.03.11"

Bojan Leskošek,

Pembroke ni športno, ampak trad plezališče.

Kar seveda ne izključuje možnosti, da se kaj takega zgodi tudi v športnih, še posebej, če so slabo "očiščena" ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti