Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pierra Menta 2011 zaključena

ponedeljek, 21. marec 2011, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 1008

PZS: Z zadnjo, četrto, etapo letošnjega tekmovanja, se je to najtežje in najprestižnejše tekmovanje v tekmovalnem turnem smučanju uradno zaključilo.

Naši reprezentanti so se zopet izkazali: Nejc Kuhar je v paru z Alessandrom Folladorjem v končni razvrstitvi osvojil odlično 11. mesto, Klemen Triler in Matjaž Mikloša pa 43.

Po dnevu slabega vremena jih je zopet navdušil lep, sončen dan. Prav tako pa sta navdušili francosko-španski navezi, zmagovalna para v skupnem seštevku: med moškimi Didier Blanc in Kilian Jornet Burgada, med ženskami pa neustavljivi Laëtitia Roux in Mireia Miro.

Na tej etapni tekmi v Franciji so tekmovalci v štirih dneh od 17. do 20. marca opravili skupno kar 10.000 višinskih metrov vzponov.

Didier Blanc in Kilian Jornet Burgada sta na Pierra Menti v skupnem seštevku prvič skupaj zmagala, za Kiliana pa je to že tretja zmaga na tem tekmovanju.

Kilian Jornet Burgada je po tekmi dejal: "Vsaka zmaga je drugačna, toda vse so tako lepe!"

Didier Blanc pa je pohvalil sotekmovalca: "Tekmovati skupaj s Kilianom je izjemno motivacijsko: danes sem bil na koncu z močmi, a sem se prepričal in uspel držati korak z njim."

Pri ženskah sta se z vsemi štirimi etapnimi zmagami, končno krono in prednostjo več kot uro pred zasledovalkami med legende vpisali nedotakljivi, mladi Mireia Miro in Laëtitia Roux. To je prva zmaga na Pierra Menti za Španko Mireio Miro in to dvojico, ter druga za Francozinjo Laëtitio Roux. Tudi absolutno med vsemi tekmovalci – skupaj z moškimi ekipami – sta se uvrstili na odlično 19. mesto.

Laëtitia Roux iz zmagovalne dvojice je bila navdušena: "Letošnja Pierra Menta je bila veličastna od začetka do konca: zmagali sva vse štiri etape, kar so bile tudi najine sanje!"

Rezultati moški (Vir: Pierra Menta)
4. etapa:
  1. William Bon Mardio (FR) – Martin Anthamatten (CH), 1 h 15 min 53 s
  2. Didier Blanc (FR) – Kilian Jornet Burgada (ES), 1 h 16 h 16 h
  2. Valentin Favre (FR) – Yannick Ecoeur (CH), 1 h 16 h 16 h
....
12. Nejc Kuhar (SI) – Alessandro Follador (IT)
62. Klemen Triler (SI) – Matjaž Mikloša (SI)

Skupni vrstni red:
  1. Didier Blanc (FR) – Kilian Jornet Burgada (ES)
  2. Guido Giacomelli (IT) – Holzknecht Lorenzo (IT)
  3. Eydallin Matteo – Denis Trento (oba ITA)
....
11. Nejc Kuhar (SI) – Alessandro Follador (IT)
43. Klemen Triler (SI) – Matjaž Mikloša (SI)

Pripravila Zdenka Mihelič
Fotografije Jocelyn Chavy

Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker