Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Sestanek na vrhu

Planine in (ne)varnost: Ponovni (drugi) sestanek nekajkrat omenjenega korpusa bo, kot kaže in kot poročajo jutranji časniki, potekal danes, v miru in odmaknjen od oči javnosti, na Lučki kopi.

Prav zato in v ta namen s(m)o na vrh med deželema kranjske in štajerske oblasti, samo za danes, postavili odsluženo zavetišče. Ker je potrebno zagotoviti čim manjše in skromno udobje, je bilo zavetišče prav idealno mesto za ta sestanek. Pri postavitvi (prestavitvi) zavetišča je bilo le nekaj drobnih težav. Prostor na vrhu je bilo potrebno primerno očistiti, posekati nekaj ruševja in napraviti majhno uravnavo. Helikopter je bilo potrebno najeti v sosednji Hrvaški. A velik Mig je včeraj kot za šalo in za majhne pare izvedel prevoz v vsesplošno zadovoljstvo. Tako se tudi najbližji sosedje niso pritoževali nad ropotom in vetrom.

 

Tako! Ostane nam le še upanje, da se bodo pogajalci končno le našli v skupnih stališčih in prenehali s preizkušanjem že tako načetih živcev. Naj z jasnim očesom gledajo na svoje delo in z mirno vestjo pričakujejo sodbe svojega ljudstva.
V primeru uspešnih pogajanj načrtujemo, takoj po večerni odstranitvi začasnega zavetišča in vzpostavitvi prvotnega stanja na vrhu Lučke kope, postaviti skromno obeležje, v spomin na ta slavnostni in zgodovinski dogodek.

Pripravljalni ... odbor

Rezervna možnost za sestanek Bivak na Konju

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
1april novosti

1 komentarjev na članku "Sestanek na vrhu"

Marjeta Štrukelj,

Kdorkoli je že praskal po Lučki kopi, ve, da Kranjski dedec zaradi nje nikoli ne bo videl v štajerski Lonec in bo še naprej trdo na svoji strani trmoglavil… Tako, da cekine za spominsko obeležje mirno zapijemo in se imamo lepo. Na zdravje!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti