Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pomladno urejanje okolja

sobota, 19. marec 2011, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 736

PZS kot partner projekta Turistične zveze Slovenije želi podpreti lokalne čistilne akcije, ki se organizirajo v pomladanskem času po vsej Sloveniji.

Planinska društva in posamezniki boste tudi letos organizirali svoje vsakoletne čistilne akcije ...

Vabimo vas, da svoje akcije vpišete v register pomladanskih urejanj, ki ga bo TZS tudi promovirala - skupaj z datumom vaše akcije, uro in krajem. Hkrati z obveščenostjo bomo prostovoljci lahko na enem mestu izvedeli, kje, kdaj in kako lahko pomagamo.

Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v projekt Moja dežela - lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, podeželja, nabrežij potokov, jezer, rek in morja, gozdnega prostora, okolice prometnih poti.

Predlagamo, da tudi vi organizirate akcije urejanja in čiščenja okolja, divjih odlagališč odpadkov ... Občine, društva, podjetja, šole in krajevne skupnosti povabite, naj se udeležijo tudi letošnjih akcij in prispevajo k urejenemu, čistemu in prijaznemu okolju.
Ne čakajte, da vas bodo spodbudili drugi, bodite pobudnik in organizator vi!

Elektronska najava akcije: Vaša najava se bo avtomatsko uvrstila v skupno tabelo vseh partnerjev projekta.
Akcijo pa lahko najavite tudi z običajno pošto na Turistično zvezo Slovenije, Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana (z obrazcem).

< Seznam lokalnih čistilnih akcij >
Doslej jih je vpisanih že prek 70: pregled po občinah in območjih

Vpišite e-poročilo o izvedenih akcijah, lahko pa izpolnjeni obrazec (v wordu) pošljete po pošti.

V marcu in aprilu sta tudi svetovni dan voda (22. marec) in svetovni dan zemlje (22. april) in v tem obdobju tradicionalno potekajo tudi naše akcije čiščenja. Vaše akcije lahko povežete z njima, lahko pa tudi s 26. marcem, ki je razglašen kot Dan za spremembe in se nanaša na Evropsko leto prostovoljstva 2011. Na TZS lahko dvignete tudi plakate Prebivalci Slovenije, pometimo pred svojim pragom, tam se začenja naša dežela.

Ob zaključku in na podlagi prejetih poročil bo TZS najbolj prizadevnemu društvu podelila priznanje Sinja lastovica.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejšo Slovenijo.

Pripravila Zdenka Mihelič

eXTReMe Tracker