Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 16.03.11

Ponovitev in znižanje ocene enega najtežjih balvanov.

Povzetek vzponov zadnjega tedna: Matic Obid je v Mišji peči ponovil Kaj ti je deklica (8b+), Gregor Pintar v Kompajnu Rocket Maxa (8b) in Realitatverlust (8a), na Napoleonki je Janez Vratanar preplezal Wild Wind (8a), v Val Rosandri Uroš Perko Capitan Paff (8a), v Bohinjski Beli Janez Miklavčič Nazaj k naravi (8a)? in v Ospu Katarina Kejžar Supersok (7c).

O novem boulderju Selekcija (8A) na Vitovljah Urha Čehovina smo na naših straneh že pisali, dva nova problema je v Dovžanovi soteski rešil David Stepanjan, Boys with toys (7C) in Japonski reaktor (7B).

Točno leto dni je minilo odkar je Daniel Woods v Boulder Canyonu v Koloradu preplezal The Game (8C+) in ga označil za enega najtežjih boulderjev na svetu. Sedaj ga je ponovil 22 letni Carlo Traversi in popravil oceno na 8C. Pomembna podrobnost: Carlo na ključnem oprimku ni uporabil gvozdenja ... Več + video. Na sliki levo imamo nazoren primer, kako je nekaj lahko relativno. Bi naklučnjemu pohodniku po pobočju s posejanimi skalnimi bloki prišlo na misel, da se v enem od njih nahaja nekaj najtežjih plezalnih gibov na svetu? Bi ga sploh opazil? Kakorkoli, Woods je v Hueco Tanksu, kjer sta Katja Vidmar in Gašper Bratina pred kratkim plezala do 8A (in se nato preselila v Bishop) preplezal nov problem s 25 gibi v veliki strehi. climbing.com

Adam Ondra je po štirih 8c+ na pogled v Španiji preplezal še podaljšani projekt Danija Andrade v Santa Ani. Obrint el Sistema (9a+) ima poleg navijaškega plezanja v velikem previsu tudi znaten psiho dodatek.

 

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ... alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke, plezalniki

Na strani Informacije lahko najdeš tudi podatke o plezalnih šolah; seznam zadnjih objav o njih je na: gore-ljudje.net/arhiv/oznaka//

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti