Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jennerstier 2011

Nejc Kuhar: Največja turno smučarska tekma v Nemčiji, letos homologirana tudi s strani ISMF in prihodnje leto po vsej verjetnosti del svetovnega pokala.

Ali bom nastopil na njej, nisem vedel praktično do odhoda, saj koleno ni okrevalo tako hitro, kot sem sprva upal. Po intenzivni terapiji v zadnjih dneh in posvetu s fizioterapevtko, sem se v petek le odločil nastopiti. Kljub temu, da so bolečine še vedno prisotne, le te niso alarm za počitek, vendar ravno nasprotno. Še najtežje se je bilo prepričati v glavi, da ne glede na bolečino lahko nastopim s polno močjo in da le ta ne sme biti izgovor za morebitni neuspeh. Le spust sem se odločil odpeljati z nekoliko rezerve. Tekmo sem končal odlično, zaostal sem le za italijanskim reprezentantom Mair Friedlom, ki je bil danes razred zase. Lagodno sem zasedel drugo mesto, kljub temu, da sem smučal prav 'turistično'.

Tekma je bila organizirana izvrstno, zaradi bližine smučišča so nas navijači lahko na progi 'ujeli' kar 5-krat, svoje pa je dodalo še prekrasno spomladansko vreme.

Rezultati:
1. Mair Friedl (ITA)
2. Kuhar Nejc (SLO)
3. Innerhofer Paul (ITA)
4. Lex Konrad (GER)
5. Herrmann Jakob (AUT)

> C
elotni rezultati

Naslednji teden me čaka najtežja in najprestižnješa tekma v turnem smučanju, 4-dnevna etapna tekma Pierra Menta.

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti