Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ervin Hanzer

Hrvaška GRS - Borislav Aleraj: Preminul je starosta hrvaških gorskih reševalcev in izreden alpinist

Na žalost se je pri starosti 79 let prekmalu in iznenada poslovil dolgoletni član postaje HGSS Zagreb, gorski reševalec in eden izmed največjih hrvaških alpinistov Ervin Hanzer. Svoje najboljše vzpone je opravil v začetku petdesetih let prejšnjega stoletja. Bil je prvi hrvaški plezalec, ki je leta 1952 skupaj z Vjekoslavom Šantekom plezal v Čopovem stebru v severni triglavski steni. Prvi hrvaški alpinist v Aschenbrennerjevi smeri v Travniku skupaj z Brankom Lukšićem leta 1955. Pozneje se je posvetil društvenemu delu in vzgoji mladih. To je opravljal vse do ledeniškega tečaja Komisije za alpinizem HPS na Grossglocknerju, leta 1993. Vse do današnjih dni pa se je udeleževal sestankov reševalcev postaje Zagreb in nas navdihoval kot živa legenda. Bil je v pravem pomenu besede legenda, ki je s svojim izrednim poznavanjem Alp, dogodkov in ljudi navdihoval številne rodove. Postaja Zagreb in cela Hrvaška GRS v teh trenutkih spoznava izgubo in sočustvuje s sorodniki. Obenem se s ponosom spominjamo dni, ki smo jih skupaj preživeli

Pogreb našega dragega člana in prijatelja bo v ponedeljek, 14. 3. 2011, na zagrebškem Krematoriju ob 14.30. Tam se bodo v zadnjem poklonu pokojnemu poslovile vse generacije alpinistov in gorskih reševalcev, saj si je Ervin Hanzer kot plemenit človek in gorski reševalec to tudi zaslužil.
 

11.03.2011


G-L: Čopov steber
... V sosednji Hrvatski smatrajo npr. za njihovo prvo ponovitev vzpon Ervina Hanzerja in Vjekoslava Šanteka dne 31. julija in 1. avgusta 1952.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
BIO novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti