Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V kvalifikacijah Avstrijci in Rusinja

Freeride Battle Kanin: V kvalifikacijah za sobotni finale tekme v prostem smučanju in deskanju tik pod vrhom deskar Tine Zalokar s 4. in smučar Jani Pogačar s 5. mestom.

Bovec, 4. marec – V kvalifikacijah za jutrišnji finale mednarodnega tekmovanja v prostem smučanju in deskanju Freeride Battle na Kaninu, kvalifikacijski tekmi za svetovno serijo, je nastopilo 85 tekmovalcev.

V dobrih vremenskih in malce težjih snežnih razmerah so nad progo Graben pokazali vrsto dobrih nastopov. Zmagovalci kvalifikacij so Rusinja Ana Kankevič med smučarkami, Avstrijka Manuela Nindl med deskarkami, Avstrijec Julian Zenzmaier med smučarji in še en Avstrijec Christoph Fuschlberger med deskarji.

Dobro so se odrezali Slovenci, saj je večina napredovala v sobotni finale. Z napakami sta finale za rep ujeli Petra Robnik in Seni Pegan med smučarkami, med deskarkami Slovenk ni bilo. Med smučarji si je peto najboljšo oceno sodnikov prislužil Jani Pogačar, med petnajsterico so bili še domačin Matej Bradaškja (11.), kot presenečenje Matic Gobec (12.) in Tomaž Kete (14.). Med deskarji se je odlično odrezal Tine Zalokar s 4. mestom, Aljoša Stefanovič je bil 6.

Finale se jutri (v soboto) začne ob 10. uri. V vseh štirih kategorijah skupaj bo nastopilo 50 tekmovalk in tekmovalcev. Nedelja je rezervni dan za primer slabega vremena.

Izjavi:
Jani Pogačar: “Z nastopom sem zadovoljen. Le pri prečkanju mi je malo zmanjkalo hitrosti. Razmere se spreminjajo iz metra v meter, iz ledu v pršič, kložast sneg in skale.”
Matej Bradaškja: “Super. Le en skok, ki sem ga načrtoval, mi je ušel, preveč je bilo strmo in ledeno. Če bo finale na istem terenu, dolgujem ta skok. Drugače sem zadovoljen, uspel mi je tekoč nastop. Moj cilj je bila uvrstitev v finale.”

Andrej Dekleva

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti