Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sobotni pohod od Višnje Gore do Muljave

Delo, Iz naših krajev - Bojan Rajšek: Spomin na rojstvo pisatelja Josipa Jurčiča

Do izhodišča z vlakom iz Ljubljane in Novega mesta Dovolj parkirnih mest - Okrepčila na startu in na poti

Višnja Gora - V soboto bo 18. literarni pohod v spomin na rojstvo pisatelja in časnikarja Josipa Jurčiča (4. marca 1844). Začel se bo v starem delu Višnje Gore med 7. in 10. uro. Vsak udeleženec bo prejel spominsko zloženko za žige in turistične zloženke Dežele desetega brata. Iz Ljubljane se bo v Višnjo Goro mogoče pripeljati z vlakom, ki bo z železniške postaje s tira lA odpeljal ob 7.35 in ob 9.30, iz Novega mesta iz Kandije pa bo vlak odpeljal ob 6.22.

Organizatorji, ivanška občina in Planinsko društvo Polž, zagotavljajo dovolj parkirnih prostorov za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Na startu in ob poti bodo za osvežitev in hrano poskrbele Ivanjščice, domača turistična društva in krajani Višnje Gore, Zavrtač, Vrhov, Nove vasi, Muljave in Krke ter na Polževem še Kriški gasilci. Pot od Višnje Gore do Muljave je dolga približno 12 kilometrov in jo je z zmerno hojo mogoče prehoditi v treh urah. Na razgibani in primerno zahtevni poti se bodo popotniki seznanili z zanimivimi prispodobami, opisanimi v Jurčičevih delih. Kdor bo hotel, bo pešačenje z Muljave lahko nadaljeval do Krke. Tudi Krčani obiskovalcem pripravljajo topel sprejem, ti pa si bodo lahko brezplačno ogledali izvir Krke in šolo, ki jo je Jurčič obiskoval.

Zbrane bo ob 11.30 na Jurčičevini na Muljavi nagovoril predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Mišja. Za kulturni program bodo poskrbela domača kulturna društva, Godba Stična, Krški rogisti, dijaki ivanškega srednješolskega centra, Plesni klub Guapa, za veselo razpoloženje pa ansambel Kolovrat. Tisti, ki bodo plačali startnino dva evra, bodo imeli brezplačen prevoz z avtobusi s Krke in Muljave do Ivančne Gorice in Višnje Gore.

Bojan Rajšek

www.delo.si  04.03.2011



Dnevnik/G-L: Jutri že 18. pohod po Jurčičevi poti

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti