Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodni dan Civilne zaščite

GRZS - Jani Bele: Ob 1. marcu, mednarodnem dnevu Civilne zaščite, je bila v ponedeljek, 28. februarja 2011 na Brdu pri Kranju proslava s podelitvijo priznanj za delo na različnih področjih civilne zaščite.
URZS: Slovesno zaznamovali dan civilne zaščite

Po nagovoru ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič sta Darko But, v. d. direktor Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije ter Miran Bogataj, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, podelila priznanja Civilne zaščite. Za dolgoletno delo med gorskimi reševalci je plaketo CZ prejel tudi Janez Brojan, član GRS Mojstrana. Srebrni znak CZ sta prejela pilot helikopterja Miklavž Maurer Škofič, član GRS Jesenice in Postaja GRS Tolmin. Bronasti znak CZ so prejeli Peter Poljanec ml. GRS Tolmin, Miha Gašperin, Klemen Sladič in Mitja Zakotnik GRS Radovljica. Med prejemniki bronastega znak CZ sta tudi Dominik Skumavec in Slavko Rožič.

Jani Bele KINFO
Foto: Janez Platiše


URZSSlovesno zaznamovali dan civilne zaščite                  28.01.2011

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bila danes osrednja državna prireditev ob 1. marcu, mednarodnem dnevu civilne zaščite. Na njej so 42 posameznikom, društvom in organizacijam podelili priznanja za njihov prispevek pri reševanju človeških življenj, materialnih dobrin in lastnine.
Slavnostna govornica je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je poudarila vrednote, ki so značilne za reševalce oziroma vse, ki so aktivno vključeni v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
V nadaljevanju je bronaste, srebrne in znate znake CZ podelil v. d. generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, poveljnik civilne zaščite Miran Bogataj pa je prejemnikom izročil plakete in kipec CZ.
Kipec za življenjsko delo je prejela Marinka Cempre Turk.
V kulturnem delu je nastopil Orkester Slovenske vojske in oktet Katarinski fantje iz Trbovelj.
Do 10. marca se bodo v vseh izpostavah URSZR zvrstile prireditve, na katerih bodo podelili 397 priznanj CZ.

Seznam vseh dobitnikov priznanj Civilne zaščite (PDF)

Seznam prejemnikov priznanj na državni prireditvi na Brdu pri Kranju (PDF)

01.03.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.01.2011

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti