Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 02.03.11

Do 8c v Mišji peči in do 7b+v Fitz Royu.

V slovenski in hrvaški Istri je bilo zaslediti nadpovprečno aktivnost v težjih smereh, vzpon tedna pa je Corrida (8c) Domna Škofica. Poleg tega je v Mišji peči Uroš Brecelj preplezal Gorenjski šnops (8b) in Lazuret (8b), Matevž Kunšič Pikovo damo (8b), Gorazd Hren pa Oktoberfest (8a) in Triad (8a). V Ospu je Tim Unuk ponovil Matičkov svet (8b). Pri Buzetu, v enem izmed na novo nastajajočih plezališčih na Hrvaškem,  je Luka Zazvonil preplezal Marmots at work (8b) in Naytiri (8a), v slednji je Matej Sova uspel na pogled.

Omenimo še dva balvanska vzpona, v Ožbaltu je Rok Šisernik ponovil Macolo (7C), v tradicionalnem angleškem plezališču Peak District pa je Jernej Kruder preplezal Blind fig (7C).

Na mednarodnem prizorišču ni bilo posebno izstopajočih dosežkov. Izjema so prve proste ponovitve s težavami do 7b+ v Patagoniji, omenimo dve v Fitz Royu. Belgijca Villanueva in Favresse sta tako v 28 urah kot prva prosto ponovila vzhodni steber Fitz Roya, težave v kombinaciji smeri Ferrari, El Corazon in Royal Flusch (slika levo) sta ocenila s 7b, plezala pa sta jih celo na pogled. Ameriška naveza Magro, Opp, Wharton je vrh Fitz Roya dosegla po grebenu preko Aguja Desmochada, najtežji raztežaj v The Wave Effect pa so ocenili s 7b+. climbing.com

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ... alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke, plezalniki

Na strani Informacije lahko najdeš tudi podatke o plezalnih šolah; seznam zadnjih objav o njih je na:
gore-ljudje.net/arhiv/oznaka//

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti