Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 16.02.11

Miha Škof  8a+ NP v Španiji, na Ljubelju nova 8A+

Miha Škof je v Španiji opravil odlično serijo na pogled. V Margalefu je preplezal Pais de manos (8a+, NP) in Chien Change (8a+, NP), v Siuarini pa Marihuano (8a, NP), Siuranera total (8a, NP) in Total insanity (8a, NP). Vsemu skupaj je dodal še štiri 7c+ na pogled. Na enak način je na Tajskem Luka Zazvonil plezal do 7c (NP). V Mišji peči je Miha Jarm ponovil Sonce v očeh (8a+), Matevž Kunšič pa Chiquito (8a) in Izgubljenega sina (8a+). V Kotečniku je Anže Marenče že pred dvema tednoma preplezal Divjo ženo (8a+). Mitja Peternelj je v Babni uspel ponoviti Bograč (5a) in s tem preplezal vse smeri v tej steni, kar je vsekakor zanimiv dosežek.

David Stepanjan je na Ljubelju preplezal nov boulder Pure Philosophy (8A+, 1.V). V Maltatalu sta Izidor Zupan in Jernej Kruder ponovila In god's hands (7C+) ter vsak še po dva 7C. Holly line (7C) v Maltatalu je ponovil tudi Miha Hribar.
V Votli peči je Miha Britovšek ponovil Životinjsko carstvo sit (7C+), v Hueco tanks v Texasu je dve 7B+ preplezala Katja Vidmar. 

Uredništvo ameriškega Climbinga je izbralo svoje Zlate cepine.  V  plezalnih kategorijah (kjer sicer cepin ni ravno primer simbolike) so ga dobili: za športno plezanje Adam Ondra, za balvansko plezanje Daniel Woods (na sliki desno v The Game 8C+) in za skalno bigwall plezanje Alex Honnold (na sliki levo solo v Nosu, El Cap).

Na Kitajskem so se pojavili nekateri ponaredki Petzlove vrvne tehnike. Artikli izgledajo kot originalni, toda ne ustrezajo UIIA standardom ..

 

 

 

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ... alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke, plezalniki

Na strani Informacije lahko najdeš tudi podatke o plezalnih šolah; seznam zadnjih objav o njih je na:
gore-ljudje.net/arhiv/oznaka//

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti