Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V živo iz Orožnove koče

Tabor MO Bohinj: Včeraj, 4. februarja 2011, smo se odpravili iz vasi Ravne proti Orožnovi koči. Po dveh urah smo prišli do naše koče, v kateri ostanemo do nedelje. Nadaljujejo mentorice ...

Bel sneg, učenje, kepanje in žareče nebo
Z mladimi planinci (6. - 9. razred) iz Mladinskega odseka Bohinj smo si pripravili nahrbtnike, obuli gojzarje, se toplo oblekli ... 

... in odšli na zimski planinski tabor na Orožnovo kočo na planino Za Liscem. Včeraj smo se dodobra spoznali z igrami in si prepevali ob kitari, danes pa se je dan začel s čarobno obsijanimi vrhovi, med katerimi je kraljeval Triglav.

Odšli smo po planini pod Črno prst, kjer sta nam gorska reševalca prikazala, kako se išče zasute v plazu in nas učila hoditi s cepinom in derezami.
Popoldne pa smo užili pravo zimsko veselje! Kepali smo se, valjali po snegu, se smučali po riti, igrali štafetne igre in - najpomembnejše - zgradili čisto pravi iglu, v katerem je prostora za deset otrok. Vsi mokri, utrujeni, z rdečimi lici in polni novih doživetij zdaj nestrpno čakamo na večerjo - palačinke.

Kaj pa je z roza nebom?


Sonce se je poslovilo in nam na nebo naslikalo tako lepe barve, kot bi hotelo reči: "Najraje pa imam vesele mlade planince!"
Po družabnem večeru se bomo odpravili spat. da bomo jutri lahko zopet zapeli in veseli odkorakali novim dogodivščinam naproti.
 

Urša Skoberne, za MO Bohinj
Foto: Andrej Rožič 

Bohinj
Živa slika z Orožnove koče
(Slika se osvežuje na 5 minut)




Še pesmica za lahko noč:

VSI PLANINCI

Žive naj vsi planinci,
ki živijo v tej dolinci.
Nestrpno čakajo dan,
da jih pot odpelje iz sanj.

Ko hodijo v planine,
jim čas hitro mine.
V planinah se veselijo
in tam vsak dan preživijo.


(Karin, Kaja, 2 x Katarina)

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave
Značke:
MLA novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti