Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otroci v gorah

Planine in (ne)varnost: Kot že naslov pove, je to ena od tistih tem, ki (pre)rada vzburi duhove. Ali je že dokončno obdelana v planinskih krogih? Ali bo morda odbor kaj prispeval k tem odločitvam-priporočilom? Številni komentarji ob eni fotografiji vzburjajo dvome!

Če je tale fotografija, kjer si starša podajata otroka, fotomontaža ali ne, je morda le postransko vprašanje. Nekateri zagotavljajo, da ni. Morda so krivi medstarševski odnosi, starša, ki se ne moreta sporazumeti, kdo naj doma čuva svojega potomca. Strašno!!! Idioti!!! Nepravilno postopata. Dejansko je tole črni humor! Vse normalno, vse realno, kot čas v katerem živimo! Otrok v wingsuitu ... najbrž sta vrgla nahrbtnik, ki so ga pozneje premontirali z otrokovo podobo. Metode špartanske vzgoje ... 

Najbrž premalo razmišljamo o pomenu besede malomarnost. Mar nam je tako malo mar? Ali je malomarnost nekaj drugega? Le izgovor za lastno nezmožnost dejanske ocene. Urejanje malomarnosti s pravilniki in zakoni brez lastnega izpraševanja vesti, ki nas udari šele po nesreči. Presodite sami, a ne postavljajte se v vlogo sodnika, ker je to lahko dvorezno. Saj gre za nas in konec koncev za potomce.

Nekaj komentarjev in fotografija je povzeto s spletne strani Risk.ru - Vladimir Stecenko:  Дети в горах

G-LPlanine in (ne)varnost I. 


Foto: Boris Štupar

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti