Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Champ or Cramp

PZS: Mikloša pred avstrijskim in nemškim državnim prvakom

Na turnomsmučarski tekmi Champ or Cramp, 22. januarja 2011, v Avstriji (Goldeck), ki je štela tako za prvenstvo Koroške, državno prvenstvo Avstrije kot tudi za državno prvenstvo Nemčije (v tekmovanju v vzponu, Vertical Race) je Matjaž Mikloša zasedel odlično tretje mesto v konkurenci 64 nastopajočih. Prehitel je vse tekmovalce Avstrije in Nemčije, torej tudi njihove državne prvake, in zaostal le za dvema Italijanoma!
Ime tekme pa je že samo dovolj zgovorno: Šampion ali »krč« - odločitev je tvoja.

Na tekmi je od reprezentantov nastopil še v mladinski kategoriji (575 m vzpona, 4 km dolžine) mladinec Luka Mihelič in zasedel drugo mesto v sicer številčno dokaj skromni konkurenci desetih tekmovalcev.

Matjaž Mikloša je takole opisal tekmo in svojo taktiko: "Proga je več kot polovico izredno strma, ostalo pa je bolj položno. Dolga je 8,5 km z višinsko razliko nekaj metrov manj kot 1500 metrov. Napadel sem že na začetku in vodil več kot polovico, nato pa smo se še z dvema Italijanoma menjavali v vodstvu. Zadnjo tretjino tekem sem nekoliko zaostal in bil na koncu tretji z zaostankom približno dveh minut. Počutje je bilo dobro, mogoče bi bil lahko še boljši, če ne bi polovico tekme sam diktiral tempa. Če ne poskusiš, ne moreš nikoli zmagati, tako da sem z doseženim kljub temu zelo zadovoljen! :)"

Matjaž je to sezono startal uspešno. Konec decembra je bil tretji na tekmi v Gosau, nato pa zmagal na prvi tekmi za slovenski pokal na Starem vrhu. Tokrat je torej prehitel celo avstrijskega in nemškega državnega prvaka.

Nekaj ostalih reprezentantov se zaradi bolezni ni udeležilo tekme. Sicer pa je bil Klemen Triler na tej tekmi lani sedmi, Nejc Kuhar pa leta 2009 četrti.

Rezultati (vir Hightech Timing)

Moški: 1. Tadei Pivk (ITA), 2. Paul Innerhofer (ITA), 3. Matjaž Mikloša (SLO) ...

Mladinci: 1. Martin Mattle (AVT), 2. Luka Mihelič (SLO), 3. Dominik Stachl (AVT) ...

Na tekmovanju sta nastopila tudi:
• Milan Šenk (GRS Jezersko) v odprti kategoriji (1500 m vzpona, 8 km dolžine), 19. mesto,
• Anja Stenovec v odprti mladinski kategoriji, ženske (575 m vzpona, 1,5 km dožine), 1. mesto.

Pripravila Zdenka Mihelič

24.01.2011

 


Friko.si, 24.01.: Champ or cramp 2011

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti