Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Veliki planinski ples v Trstu

   

    

sreda, 8. februar 1911, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1044

Iz časa / Slovenski narod (1911): Zanimanje za ta ples, ki se bode vršil dne 11. februarja 1911 v Trstu, raste od dne do dne in iz raznih krajev prihajajo poročila o udeležbi na priljubljeni planinski ples.

Prav pridno se pripravljajo naše brhke Gorenjke in čvrsti Gorenjci, ki pohite v mnogobrojnem številu v svoji pestri narodni noši dne 11. februarja v Trst. A tudi naši hrabri planinci in planinke nočejo zaostati, saj bode ta dan sestanek znancev in prijateljev prijateljev iz vseh krajev naše lepe slovenske domovine. Na tem večeru bode sprejet sleherni z ono prisrčnostjo, s kojo sprejemajo vsakega nase divne solnčne planine. Le pridite vsi, ko vabimo na ta naš ples, kjer bode veselje tako pristno, kakor takrat,ko se razlega spev vrhu divnih solnčnih planin.

— Pozor, slovenski planinci!
Dne 11. februarja se vrši v Trstu v »Narodnem domu (hotel Balkan) veliki planinski ples tržaške podružnice. Slovenski planinci, udeležite se mnogoštevilno te prireditve! Začetek ob 8. zvečer. Ljubljančani lahko odpotujejo z večernim brzovlakom ob 6. in pridejo v Trst že ob 9. zvečer. —

Osrednji odbor S.P.D.

 

eXTReMe Tracker