Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nove Karavanke

30.12.2010

PZDodaj v košarico

sobota, 1. januar 2011, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1210

Planinska založba PZS: izšel je nov planinski vodnik Karavanke avtorja Klemna Janše.

Janša si je zadal zelo zahtevno nalogo: napisati enciklopedično širok planinski vodnik po 120 km dolgi gorski verigi Karavank, ki so med planinci zelo priljubljene in jih radi obiskujejo v vseh letnih časih.
Več o vodniku si lahko preberete na strani spletne trgovine, kjer vodnik lahko tudi naročite.


Planinski vodnik Karavanke Klemna Janše je napisan po tradicionalnem konceptu vodnikov, ki izhajajo pri Planinski založbi PZS. Opisani so tudi vzponi in prečenja na skrajnem zahodu gorovja v Italiji, kar je povsem novo in pionirsko delo v slovenski vodniški literaturi. Ob številnih podatkih o izhodiščih, kočah, prehodih in vzponih na vrhove Karavank, od skrajnega zahoda pri Trbižu do masiva Uršlje gore na vzhodu, je avtor natresel še obilo geografskih, zgodovinskih, geoloških, etimoloških, botaničnih, zooloških podatkov. To kaže, da se je dela lotil široko razgledan in študijsko usmerjen intelektualec, ki pa je ob tem še odličen gornik, predvsem pa iskreni ljubitelj gorskega sveta.

Zato smo lahko nadvse zadovoljni, ko imamo v rokah nov planinski vodnik po Karavankah mladega avtorja Klemna Janše, za katerega je to knjižni prvenec.

Format: 12 cm x 16 cm, mehka vezava, 352 strani + 32 strani barvnih prilog; cena 27,90 EUR

Oznake: BIB
eXTReMe Tracker