Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zbor načelnikov

PZS: ... alpinističnih kolektivov je bil 21. decembra 2010 ...

Na podlagi 12. člena pravilnika in sklepa 2010 - 3. seje Komisije za alpinizem z dne 13. septembra 2010 je Komisija za alpinizem sklicala zbor načelnikov, ki je bil 21. decembra, s pričetkom ob 18. uri v prostorih Domžalskega doma v Domžalah.

Zbor načelnikov je pripravilo novo vodstvo Komisije za alpinizem PZS na čelu z Miho Habjanom. Udeležilo se ga je 23 predstavnikov alpinističnih kolektivov od 41 registriranih odsekov in klubov.

Zbor je potekal mirno, brez burnih razprav, kar je posledica kvalitetne priprave gradiv in članov Komisije za alpinizem na zbor, z namenom, da čimbolj transparentno prikažemo delovanje KA.

Načelnik je predstavil konkretne predloge in posebej poudaril vzpostavitev »reprezentance« po vzoru tujih organizacij oz. združenj (Francija, Italija ...). Podal je kritiko alpinistom, ki se ne udeležujejo akcij KA, kot je zbor alpinistov. V prihodnje pričakuje večji odziv. Na tem mestu lahko povemo, da bo 13. januarja 2011 razglasitev vrhunskih dosežkov v alpinizmu in športnem plezanju v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, s pričetkom ob 17. uri. Zbor alpinistov bo potekal v organizaciji AO Rašica in AO Črnuče, in sicer 9. aprila 2011, kjer bodo podeljene tudi diplome novo pečenim alpinistom in alpinističnim inštruktorjem.

Zbora načelnikov se je udeležil tudi novi predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, ki je predstavil smernice planinstva in naše organizacije v bodoče, kjer imamo pomembno mesto tudi alpinisti. Poleg njega so se zbora udeležili še podpredsednik PZS Tone Tomše, podpredsednica PZS Slavica Tovšak, načelnik KOTG Tone Škarja, načelnik KŠP in vodja usposabljanja KA Tomo Česen ter Zdenka Mihelič, predstavnica PZS za stike z javnostmi in koordinatorica za mednarodne aktivnosti PZS.

Zbor smo zaključili ob 20.30. Vso potrebno gradivo najdete (v ZIP datoteki) na spletni strani Komisije za alpinizem, zapisnik zbora sledi v kratkem.

Matjaž Šerkezi

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti