Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na božični večer

pred natanko petindvajsetimi leti pod Cerro Torrejem + Čestitka Frančku in Silvu

  

Ko sem zjutraj v mislih potoval po starih poteh, sem se spomnil na božični večer pred natanko petindvajsetimi leti.
S prijateljem Pavletom Kozjekom sva že par dni zapored vneto kidala sneg pred snežno votlino pod vzhodno steno Cerro Torreja v dalnji Patagoniji. Ostali člani odprave so namakali kosti v patagonskem dežju in poslušali znano zavijanje vetra v objemu notofagusa in vlažnih šotorov baznega tabora na robu ledenika Torre.
Utrujena od stalnega odmetavanja novozapadlega snega sva zvečer ugotovila, da nama v najini votlini nekaj manjka. Božični večer tako daleč od doma sva polepšala z božičnim drevescem, ki sva ga napravila iz plezalne opreme. Najine misli so potovale k prijateljem v bazni tabor s katerimi nismo imeli nobenega kontakta že skoraj teden in pa čez veliko lužo med topla domača ognjišča. Slovesno sva odprla pločevinko tune, iz skromne zaloge hrane odmerila vsak tri kose prepečenca in ob toplem čaju praznovala … vesel božič.

P.s.: Ob tej priliki iz srca čestitam Frančku Knezu in Silvu Karu za visoko priznanje, ki sta ga dobila za svoj neizmeren prispevek v alpinizmu. Vesel sem, da smo takrat skupaj stali na tem čudovitem vrhu.

Peter Podgornik

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46062

Novosti