Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Načrtujejo gradnjo

nedelja, 21. marec 2004, ob 18:55, Franci Savenc, ogledov: 1122

Gorenjski glas, 09.03.2004, Društva – Andrej Žalar: do maja pričakujejo gradbeno dovoljenje, potem pa bodo takoj položili ploščo

Načrtujejo gradnjo


Komenda - "Lani je bilo opravljenega veliko takega dela, ki se ga ne da izmeriti. Med drugim nam je uspela registracija in vpis naše Komendske planinske poti v register," je na občnem zboru Planinskega društva uvodoma v poročilu poudaril predsednik Peter Zmrzlikar.

Lani so morali med drugim posekati smreke, ki jih je načel lubadar, in poskrbeli so za plohe, ki jih imajo pripravljene za gradnjo doma, ker jim jih je hotel nekdo odpeljati. Kar 130 delovnih ur so temu namenili. Najpomembneje pa je, da imajo zazidalni načrt za dom, ki naj bi ga začeli graditi letos. Župan Tomaž Drolec, ki je tudi tokrat kot planinec predsedoval občnemu zboru, je povedal, da do maja pričakujejo gradbeno dovoljenje, potem pa bodo takoj položili ploščo Milanu Šinkovcu in temelje ter začeli z gradnjo. Lani so imeli kar 25 pohodov, planinski tabor na Kornatih in uspešen pohod 12 ur Šenturške gore. Več kot 50 mladih iz šolske planinske sekcije je tudi bilo na pohodih. Za tako številno udeležbo sta bili zaslužni še posebej mentorici in vodníci Joži Uršič in Sonja Bernard. Zanimiva za pohode je postala tudi Komendska planinska pot z več kot 70 pohodniki. Na poti Jagošci - Osredek je prišlo do udora in je del poti v kamnolomu težko prehoden. Zato bodo letos ta del poti prestavili. Za letos imajo v programu vse tradicionalne pohode, še posebej pa spominski pohod Milana Šinkovca in 12 ur Šenturške gore. Na slednjega bodo povabili tudi tekmovalce iz drugih občin. 1. maja pa bodo vstop v Evropo pod okriljem meddrustvenega odbora počastili z razvitjem evropske zastave na vrhu Grintovca.

Andrej Žalar

eXTReMe Tracker