Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tiskovna konferenca na Bledu

Tine Marenče: Pred dobrim mesecem, tik preden je obilneje zasnežilo naše gore, smo zaključili s snemanjem filma Sfinga ... - V nedeljo v Kranju predavanje Pot do Sfinge

... Večina snemalnih dni je bilo res napornih, vendar smo z veliko dobre volje, vzajemne pomoči in sreče vse lepo in uspešno izpeljali. Zato je dejstvo, da se je snemanje zaradi slabega vremena podaljšalo za več kot enkrat, že pozabljeno. S posnetimi kadri smo zelo zadovoljni, zato verjamemo, da se bosta dobro zasnovana ideja in še bolje napisan scenarij lepo udejanila v končnem izdelku. Zasluge za to gredo predvsem snemalni ekipi, ki je bila sestavljena iz izjemnih posameznikov in je kljub majhnosti odlično funkcionirala v zahtevnem gorskem okolju ter vsem tistim ljudem in organizacijam, ki so po potrebi priskočili na pomoč.

Zdaj je film v fazi postrprodukcije. Zaradi velike količine posnetega materiala, dodatnih animacij, natančne tonske obdelave in kvalitetne glasbene opreme bo montaža dolgotrajna, zato premiero načrtujemo marca prihodnje leto.

Ker želimo naše ustvarjanje pobliže predstaviti vsem, ki jih naše početje zanima, smo na področju promocije zelo dejavni. Naše delo neprestano dokumentiramo, projekt ažurno predstavljamo na naši spletni strani www.sfinga.net in spletnem socialnem omrežju Facebook (Obraz Sfinge) in smo v stalni navezavi z ostalimi mediji.

V sklopu promocije smo pred enim tednom, na Bledu, skupaj z glasbeno skupino Siddharta, ki bo film glasbeno opremila, in Triglavskim narodnim parkom pripravili tiskovno konferenco. Na dogodku je bila prisotna večina članov ustvarjalne ekipe ter predstavniki Planinske zveze Slovenija, založbe Didakta in portala iSpace. S pomočjo zanimivih video in foto posnetkov smo novinarjem predstavili opravljeno delo in prihodnje načrte, člani glasbene skupine Siddharta pa so v akustični izvedbi zaigrali pesem Narava, naslovno pesem filma.

Pot, ki sva jo z Gregorjem Kresalom skupaj z ostalimi ustvarjalci filma Sfinga prehodila od ideje do danes, je bila zelo dolga, še daljša pa je bila pot, ki je pripeljala do te ideje. Predstavil jo bom v sklopu Plezalnih dni Kranja v nedeljo, 28. novembra, ob 16.30 v dvorani Zlato polje v Kranju. Preko video posnetkov vas bom popeljal skozi mojo dosedanjo filmsko in alpinistično pot in jo zaključil s kratkim filmom o snemanju filma Sfinga in še s kakšnim presenečenjem. Po predavanju bo finalna tekma v balvanskem plezanju za državno prvenstvo, ki bo zaradi akrobacij naših športnih plezalcev in zanimive osvetlitve prava paša za oči.

Tine Marenče
Fotografije: Gašper Kocjančič, Grega Kresal, Mirko Kunšič

G-L: vse (po)objave z oznako Sfinga



Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti