Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Peti Plezalni dnevi Kranja 2010

Dnevnik - : Prav za najmlajše, ki bi želeli vstopiti v plezalni svet, bo ta prireditev enkratna priložnost za boljšo predstavo o plezanju. Alpinistični odsek Kranj bo namreč med 26. in 28. novembrom 2010 organiziral Plezalne dneve Kranja.

Plezanje je v Sloveniji popularno že vrsto let, danes pa je vse več umetnih plezalnih sten, ki plezalcem omogočajo kakovostne treninge. Slovenski plezalci sodijo v sam svetovni vrh, vse več pa pa je tudi mladih uspešnih plezalcev.

Prav za najmlajše, ki bi želeli vstopiti v plezalni svet, bo ta prireditev enkratna priložnost za boljšo predstavo o plezanju. Alpinistični odsek Kranj bo namreč med 26. in 28. novembrom 2010 organiziral Plezalne dneve Kranja.

Matevž Vučer, načelnik AO Kranj in vodja PDK prireditev, je povedal: "Prireditev PDK smo začeli pred petimi leti, ko smo tekmo za državno prvenstvo v športnem plezanju hoteli narediti bolj privlačno tako za tekmovalce kot tudi za obiskovalce. Ta privlačen šport želimo približati širši javnosti, tudi tisti, ki s plezalnim svetom še ni imela stika. Na prireditvi bo poleg plezanja mogoče videti tudi fotografsko razstavo in predavanje na plezalno tematiko, otroški kotiček, kjer bodo lahko ustvarjali in se kratkočasili najmlajši obiskovalci, ter predstavitev nekaterih podjetij s plezalno literaturo in opremo."

Prireditev, ki bo potekala v športni dvorani na Zlatem polju v Kranju, se bo v petek, 26. novembra 2010, začela ob 17. uri s tekmovanjem v težavnosti za naše mlade upe športnega plezanja in kvalifikacijami v balvanskem plezanju za članice in člane. Naj le povemo, da balvansko plezanje pomeni plezanje brez vrvi na balvane, ki so dovolj nizki, da pri padcih z njih ne pride do resnih poškodb. To je tudi plezalni slog, kjer so poudarjeni moč, dinamika in tehnika gibanja.

"Lanska prireditev je bila prelomnica v tekmovanjih športnega plezanja v Sloveniji, saj smo prvič združili balvansko in težavnostno kategorijo. Zaradi odličnega odziva bomo to ponovili tudi letos, poudariti pa moramo, da bomo tudi letos na PDK dobili državne prvake v balvanskem plezanju. Dva vrhunca prireditve bosta: v soboto ob 18. uri s finalom članov in članic v težavnosti (na veliki steni) in v nedeljo s šovom, pašo za oči in ušesa, ko bo finale v članski kategoriji na balvanih, za dobro vzdušje pa bosta skrbela DJ-ja Elzor Kesvalov in Glorio Veztacci. Prireditev se bo tako končala nadvse spektakularno, ob spremljavi luči in moderne glasbe ter s finalom," je še povedal Vučer in v isti sapi dodati, da bo sočasno s sobotnim finalom potekala tudi tekma mlajših kategorij na balvanu.

Nedelja dopoldne bo rezervirana za mlade upe slovenskega športnega plezanja, ki se bodo opoldne pomerili v kategoriji balvanov in v težavnosti. Dogajanje bo popestrilo predavanje za ljubitelje narave in plezanja "Pot do Sfinge", ki ga bo s pomočjo svojih dveh bratov pripravil alpinist in filmski ustvarjalec Tine Marenče. Po predavanju bo sledila podelitev nagrad avtorjem najboljših fotografij s fotografskega natečaja, ki je trajal vse od 6. novembra 2010 do vključno danes, 24. novembra 2010 (do 24. ure).

Zdi se, kot da bodo nekateri dobili potne roke in hitrejši utrip srca že samo s pogledom na tekmovalce ali pa na fotografije, ki bodo same po sebi govorile o teži, a lepoti plezanja.


Vstopnine ni!

Petek, 26. novembra

17.00 - tekmovanje - težavnost za cicibanke, cicibane, mlajše deklice in dečke.

17.00 - kvalifikacije - balvani za članice in člane

Sobota, 27. novembra

9.00 - tekmovanje - balvani za kadete in kadetinje

12.30 - kvalifikacije - težavnost za članice in člane

12.30 - tekmovanje - balvani za starejše deklice in dečke

18.00 - tekmovanje - balvani za mlajše deklice in dečke

18.00 - finale - težavnost za članice in člane

Nedelja, 28. novembra

12.00 - tekmovanje - balvani za cicibanke in cicibane

12.00 - tekmovanje - težavnost za starejše deklice in dečke ter kadetinje in kadete

16.30 - predavanje za ljubitelje narave in plezanja Pot do Sfinge, Tine Marenče

17.30 - podelitev nagrad najboljšim na fotonatečaju Plezanje!

18.00 - finale - balvani za članice in člane


www.dnevnik.si/  24.11.2010


PDK.aoKranj.com: Direkten prenos ...
Vsako leto vam pripravimo kaj novega in tudi letos vas ne bomo pustili na cedilu. Obe finalni tekmi za članice in člane ste vedno lahko spremljali tudi preko velikega ekrana v dvorani, kjer so bili podrobno vidni še tako skriti detajli. Letošnja novost bo hkratno direktno predvajanje napetega finalnega boja preko internetne povezave. Na naši spletni strani bo vgrajen predvajalnik, na katerem boste lahko spremljali dogajanje v dvorani od kjerkoli si boste želeli.

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti