Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hvala za vašo skrb

PZS: Največja čistilna akcija v slovenskem visokogorju, ki jo je pripravila Zavarovalnica Triglav, je uspela. Naše gore smo skupaj s tisoči planinci očistili smeti, narava pa nam sporoča: Hvala za vašo skrb!

Vtise iz akcije Očistimo naše gore, ki je dvignila zavedanje obiskovalcev gora o ohranjanju narave in prispevala k temu, da bodo v njeni lepoti uživali tudi prihodnji rodovi, smo ob koncu strnili tudi v poseben film. Ogledate si ga lahko na spletni povezavi www.ocistimogore.si, kjer vas bomo popeljali v sproščeno okolje neokrnjenih planin.

Zavarovalnica Triglav, ki je pripravila ekološki projekt, je s to potezo znova dokazala odgovoren odnos do družbenega in naravnega okolja. "V naši zavarovalnici smo veseli, da se je akciji Očistimo naše gore pridružilo toliko ljubiteljev gora, zadovoljni, da smo spet uveljavili staro planinsko geslo, da poleg lepih vtisov odnesimo v dolino tudi smeti, in ponosni, da smo dvignili zavedanje planincev o ohranjanju in varovanju narave," je povedal predsednik uprave Matjaž Rakovec. 

Naša največja zavarovalnica, ki se je na ta način pridružila dogodkom, ki so zaznamovali mednarodno leto biotske raznovrstnosti, nesebično pa so k čistejšemu okolju pomagali tudi naši ambasadorji čistih gora, bo tudi v prihodnje skrbela za varnejšo prihodnost. Vse ima vzrok in posledico, zato je skrb za odgovorno ravnanje z okoljem naša dolžnost. "Skupaj s PD Ljubljana Matica, s katerim smo povezani že več kot 40 let, bomo Triglavskemu domu na Kredarici prihodnje leto pomagali pri ekološki sanaciji sanitarnih voda. S tem bo najvišja slovenska planinska postojanka postala še bolj prijazna obiskovalcem Triglava," je nov ekološki prispevek razkril prvi mož Triglava.

35.000 vrečk iz ekološko razgradljivega materiala, 25 gorskih postojank, 104 prostovoljci - ambasadorji, skoraj 9.000 privržencev na Facebook strani Očistimo naše gore in zavest, da so gore čiste in naj take tudi ostanejo, je končna statistika, ki govori o uspehu akcije. Ali kot je v zmagovalnem verzu zapisala Angelca Jeza s Ptujske Gore: "Dokler imamo lepe spomine na gore, ostaja preteklost. Dokler imamo upanje na čiste gore, nas čaka prihodnost. Dokler sklepamo lepa prijateljstva v gorah, je lepa sedanjost." Preverite na www.ocistimogore.si/.

25.11.2010

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
EKO novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti