Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Krvavcu prvi seminar

Poleti ustanovljeni Turno kolesarski odsek Kranj je polno zaposlen s svojimi dejavnostmi.

Na Krvavcu so prejšnjo soboto organizirali svoje prvo usposabljanje oz. Seminar tehnike vožnje za turne kolesarje. Dom na Gospincu oz. po domače Rozka je za en dan postal kolesarsko zatočišče.

Pod mentorstvom izkušenih kolesarjev Luke Grateja in Zdravca Božnarja Sebanca se je štirinajst turnih kolesarjev najprej v teoriji, potem pa še v praksi učilo posebnih kolesarskih tehnik za pravilno vožnjo po terenu, kjer mora biti vpliv na podlago karseda majhen (zaviranje, izbira prave linije, vožnja čez ovire, po zaprtih serpentinah in občutljivi podlagi). Ker gre za vožnjo po naravnem okolju, je bil poudarek na varni in za okolje neškodljivi vožnji - izbira tehnike primerne podlagi in okolju.

Turno kolesarski odsek Kranj sicer v sklopu svoje dejavnosti organizira tudi skupne kolesarske ture. Pripravljajo Martinovo turo, ki bo predvidoma zadnjo soboto v oktobru in bo odprta za vse turne kolesarje. Svoje ture pa redno objavljajo na www.tkokranj.si.

Tomaž Ovsenik

02.10.2010
Reportaža: Prvi seminar na Krvavcu

1 komentarjev na članku "Na Krvavcu prvi seminar"

Franci Savenc,

Drugi odstavek je bil najprej:

Pod mentorstvom izkušenih kolesarjev Luke Grateja in Zdravca Božnarja Sebanca se je štirinajst turnih kolesarjev najprej v teoriji, potem pa še v praksi učilo posebnih tehnik, uporabnih v turnem kolesarstvu: pravilno zaviranje brez puščanja sledi, ravnotežje pri vožnji skozi ostre in dolge ovinke, vožnja po zadnjem in prvem kolesu, preskakovanje ovir, vožnja skozi izredno ostre ovinke ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti