Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kratka novička iz Yosemitov

Martina Čufar: Evo mene, spet v Yosemitih. Že več kot dve leti je minilo od mojega zadnjega obiska Doline, a se mi zdi, da sem bila tu včeraj, tako domačo se počutim med mogočnimi stenami.

Z Nicolasom sva v Yosemite prispela pred štirimi dnevi in presenetila naju je neizprosna vročina. Čez 35 stopinj Celzija! Nemogoče za plezanje v El Capitanu, še posebej, če v steni želiš ostati nekaj dni. Zato potrpežljivo čakava na ohladitve.

Prvi dan sva v jutranji senci (in ne tudi v jutranji svežini) preplezala krajšo Hot line (7 raztežajev, 5.12a max) v Elephante rock. Drugi dan sva šla iskat svežino na Glacier point, a je tudi ni bilo. Sva pa probavala markantno previsno poč Heaven (5.12d), ki jo je Dean Potter pred leti soliral. Joj, joj, joj, mora biti malo nor tale tip ... Če tam padeš, pristaneš direktno 1000 metrov nižje v Curry village!

Včeraj sva naredila nekaj za El Corazon; naokoli sva se povzpela na vrh El Capitana, in napeljala vrvi 220 metrov vrvi, da bova, če ne drugega lahko malo naštudirala zadnje raztežaje in naredila zaloge vode, da bo potem, ko prideva do tja od spodaj vse skupaj lažje.

Tako, danes pa kopanje v reki. Ne preostane drugega pri tej vročini!

29.09.2010

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti