Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 23.09.10

Po težavah z dostopom in trojanci, zopet nekaj novic ... od Hublja do Brazilije.

September je v znamenju tekmovalnih uspehov naših plezalk in plezalcev. Po zmagi Jureta Raztresena na kadetskem svetovnem prvenstvu so člani na prvem EP osvojili tri medalje.
Na lestvicah mednarodne plezalne zveze IFSC, ki precej celostno odraža položaj v svetovnem tekmovalnem plezanju (podobno kot teniška ATP), so naši v dveh ključnih kategorijah težavnost (T) in balvani (B) razvrščeni:

Ženske:
2. Maja Vidmar (T), 4. Mina Markovič (T), 6. Natalija Gros (B, na sliki levo), 10. Gros (T), Markovič (B)

Moški:
10. Klemen Bečan (B), 14. Klemen Bečan (T), 15. Jernej Kruder (B) 
 

Vzponov v skali v zadnjem tednu ni bilo zaslediti posebno veliko. V Mišji peči je Katarina Kejžar preplezala Oktoberfest (8a), Ana Ogrinc JSFK (7c+), Lučka Franko pa Mlado vino (7b, NP). V Bohinjski Beli sta Literarni nokturno (8a) ponovila Janez Vratanar in Rok Blagus, v Retovju pa Matic Obid Brdavsa (8a).

Boštjan Weingerl je v Vitovljah preplezal dva nova boulderja, Pandorum (7C) in Devils eyes (7C). Dva težja boulderja sta bila ponovljena v Hublju, Gašper Bratina je preplezal Long vajkl (7B+) in Katja Vidmar Vajkl sit (7B).
 

Brazilija se kot plezalni cilj precej poredko omenja, zato imamo razlog več, da izpostavimo  turnejo Američana Johna Cardwella. Odkril in preplezal je nekaj novih balvanov, pri Belo Horizonte tudi streho House in the Sky (V14, slika desno), ki bi lahko bila najtežji boulder v Braziliji.  dpm

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ...): alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Plezalni sistemi, vponke, cami, plezalni pasovi


Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti