Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 15.09.10

V odsotnosti avtorja le nekaj kratkih in - o Leo Houldingu

O super nastopu Jureta Raztresena na svetovnem prvenstvu v Edinburgu (zmaga med kadeti) bo potrebno kaj več napisati v kateri od naslednjih PN. Pregled vzponov zadnjega tedna pa izgleda takole: Jernej Kruder je ponovil Missing drink (8b+) v Mišji in Agresijo II (8b+) v Kotečniku, Klemen Kejžar Truplojedko (8a+) v Mišji in Peter Mrak Pitabulo (8a) v Vipavski Beli. Ana Ogrinc je preplezala Gospodarja prstanov (8a) v Mišji in Dopingsunder (8a) v Warmbadu, Katarina Kejžar Che Guevara (8a) v Bitnjah, Ana Šerbinek pa Specialist za življenje (8a+).

O PuntX (9a) in vzponu Seana McColla smo pisali v zadnjih PN, tu pa je že novica, da se je po smeri sprehodil Patxi Usobiaga. Medtem, ko je Sean stavil na hitrost, je Patxi ključne gibe naredil počasi in, vsaj na videz, brez težav.

Dan BeallDan Beall ponovil Jade V15, enega izmed najtežjih boulderjev v Ameriki. Daniela Woodsa v Rocky Mountain National Park. Dan je neznan plezalec iz ozadja, ki se ne šteje med profesionalce in nima 8a profila …


Daniel Woods v Jade.VIDEO

 

Deadpoint mag, 8a.nu, uk climbing

-------------------------------------------------------
Kako tudi plezanje omogoča kariero … Leo Houlding – od velikega talenta do »the world's best adventure climber«. Od brezkompromisnega plezalca do igralca v plezalnih filmih. Začel kot bolderaš ( 2x prvi v mladinskih kateorijah UK), ki je ob samem začetku presenečal z resnimi vzponi: pri 16 tih Masters Wall (E7 6b) on Cloggy, pri 18 tih prva ponovitebv Huberjevega El Nina v El Capu brez kakršnihkoli predhodnih izkušenj v velikih stenah. Leta 2007 je bil na Everestu, leto kasneje opravi prvo prosto ponovitev 1400 m visikega S stebra v Fitz Royu v Patagoniji. Po 17 urnem spustu v viharju še druga odisejada v Patagoniji ... Leta 2002 si v Cerro Torreju pri 20 m padcu zlomi nogo o čemer BBC kasneje posname dokumentarec. My Right Foot. Zelo odmeven je bil The Asgard Project, film o plezanju ba Baffinovem otočju s Seanom Learyjem. Vmes pa še Top Gear o plezanju v Verdonu, (s Tim Emmett), Adrenaline Junkie z Jack Osbourne, pa Take Me To The Edge in film The Wildest Dream, kjer igra Irwina v vzponu na Everest 1924.
http://www.ukclimbing.com/news/item.php?id=57665
 

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, Zanimivosti, ...): alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Plezalni sistemi, vponke, cami, plezalni pasovi

Jure Raztresen

Fototografija: Facebook profil Slovenia Junior Climbing Team.
 


Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti