Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Čistimo gore s Triglavom

Nedeljski dnevnik - Tone Fornezzi: Vseslovenska akcija Očistimo naše gore izjemno zaživela

Bo pošlo vseh 20.000 smetarskih vrečk? Imenitna nagrada, osebni avto, še povečala zanimanje - In za vrhunec še tradicionalni Vrh na vrhu

V nahrbtniku naj bo vedno prostor tudi za eko čistilno vrečko!« opozarja Ernest Ternik iz Radelj ob Dravi, ki se je s svojim napotkom vključil v eno največjih čistilnih akcij v slovenskem visokogorju, ki je na pobudo Nedeljskega in s pomočjo Zavarovalnice Triglav z vso močjo zaživela v letošnjem poletju, Kot trenutno kaže, ko je planinska sezona na vrhuncu, bo pošlo vseh 20.000 razgradljivih vrečk, ki smo jih razdelili v 25 planinskih postojankah v Julijcih, Savinjskih Alpah in Karavankah.

»Ko se je vodstvo zavarovalnice odločilo, da v nagradni sklad za akcijo Očistimo slovenske gore vključi še zares vabljivo nagrado - osebni avto, je zadelo žebljico na glavico. Niti ne gre toliko za nagrado kot za spodbudo in priznanje vsem, ki se trudijo, da bi naše gore resnično ostale nedotaknjen biser!« nam je pisala bralka Andreja Štirn iz Slovenskega Javornika.

»Trije Dolenjci iz Novega mesta smo jo udarili čez Prag na Triglav in nazaj čez Sedmera jezera v Bohinj in napolnili štiri vaše vrečke do vrha. Če bomo dobili kakšno nagrado, prav, če ne, je pa tudi prav, saj se nam dobro zdi, da smo nekaj postorili za naše čiste gore!« nam sporoča Ivan Samec iz Straže pri Novem mestu. Hja, ko je že toliko govora okrog nagrad, kar pomeni, da so res dobra spodbuda v naši vseslovenski čistilni akciji, naj še enkrat naštejemo, da je naš nagradni sklad res bogat.

30 + 3 + avto!
Na velikem gala koncertu, ki bo 21. oktobra v Bohinjski Bistrici in ga bo posnela tudi Tretja TV mreža, ki ga bo predvajala že v soboto 23. oktobra zvečer, tako da bo na ogled vsej Sloveniji, bomo seveda izvedli tudi žrebanje. Trideset praktičnih nagrad bo prispevala Zavarovalnica Triglav, tri posebne nagrade: dve električni kolesi Hervis in vrhunsko gorsko kolo Scott Suzuki Odar; glavno nagrado, osebni avto fiat punto evo fun z vso opremo pa Zavarovalnica Triglav in Avto Triglav iz Ljubljane.

Bo prišel tudi predsednik države
»Vašo čistilno akcijo Očistimo slovenske gore seveda povsem podpiramo in smo veseli; da je tako imenitno zaživela. Takšnih akcij, še posebej v obdobju, ko veliko ljudi zahaja v gore, ni nikoli preveč!« nam je v dolini Vrat dejal direktor Triglavskega narodnega parka Martin Šolar, ki se bo v začetku meseca, točneje v petek in soboto, 3. in 4. septembra, udeležil tradicionalne akcije Zavarovalnice Triglav Vrh na vrhu.

»Letos smo na naše tradicionalno srečanje Vrh na vrhu povabili veliko naših poslovnih partnerjev in prijateljev. Prav vse bomo opremili z našimi razgradljivimi vrečkami in lahko rečem, da toliko uglednih poslovnežev in politikov, ki se zavedajo pomena čistega okolja, kot jih pričakujemo letos na Triglavu, v slovenskem visokogorju še ni bilo!« je dejal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.

Pa še to: vse, ki so nam že poslali in še pošiljajo svoje slogane za našo visokogorsko čistilno akcijo, smo uvrstili v spisek za nagradno žrebanje in jih zatorej lahko čaka še eno presenečenje.

Tone Fornezzi

Nedeljski dnevnik   29.08.2010

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti