Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nabiranje gob usodno za 18 ljudi

MMC RTVSLO SI: Gobarji pri nabiranju ne spoštujejo osnovnih varnostnih pravil. Iskanje gob se lahko konča tudi tragično in v Italiji je v zadnjih desetih dneh umrlo že najmanj 18 gobarjev. Za večino so bili usodni padci in zdrsi na strmih pobočjih.

V gozdovih in gorah na severu Italije je po poročanju časopisa La Repubblica v zadnjih desetih dneh umrlo 18 gobarjev, medtem ko enega nabiralca pogrešajo že teden dni. Samo v 48 urah je umrlo šest gobarjev, piše v časopisnem članku z naslovom "Pokol nabiralcev gob".

Italijanski gorski reševalci opozarjajo, da ljudje pri iskanju gob ne spoštujejo osnovnih varnostnih pravil in so pri svojem početju preveč nepazljivi. Gobarjem zato svetujejo, da se na izlete v gozd podajo primerno obuti in naj se na gobarjenje raje podajo v dvoje in ne sami.

Tudi gozdarji so gobarje opozorili na nevarnosti pri nabiranju gob in jih pozvali, da pred odhodom v gozd obvestijo bližnje, kam se podajajo, predtem pa naj še preverijo vremensko napoved.

Opozarjajo še, da naj se ob morebitni nevihti ne zadržujejo v bližini dreves, saj lahko vanje udari strela. S seboj je dobro imeti še prenosni telefon in žepno svetilko, se glasi opozorilo gobarjem.

G. V.

29.08.2010

Gobarske nesreče tudi pri nas:

Bilten 26.8.2010

Bilten 24.8.2010

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti RTV

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti