Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePLEZANJE
PN - 11.08.10

Tretja 8c Izidorja Zupana letos. Maja & Baratro. ... nad Cortino.

Letos že tri 8c

Izidor Zupan je potreboval deset dni, da je realiziral dve 8c. Odlično serijo vzponov v francoskem Ceuse (enkrat 8b, enkrat 8a+, večkrat 8a) je zaključil z uspešnim vzponom v Dures limites (8c) . Po vrnitvi domov je v Kotečniku ponovil še Iluzijo (8c).  Osemnajstletni Izi ima tako letos v svoji zbirki že tri 8c, aprila je namreč preplezal tudi Talk is cheap v Mišji peči (na sliki).
 

Kotečnik, Baratro, nove stene

V Kotečniku je bilo še nekaj dobrih vzponov. Matjaž Zorko je ponovil Agresijo (8b+), Štefan Wraber pa Specialista za življenje (8a+). Imamo tudi novici iz dveh novih oz. manj znanih plezališč. V Skednju je Klemen Kejžar na flash preplezal Nino (8a), v Senici pa Žiga Erman na pogled Interreg (7c). In še nadaljevanka Maja Šuštar & Baratro: tokrat je Maja ponovila Apache Kid (8a+) in tako v tem italijanskem plezališču zaključila (?) lepo zbirko smeri, tri 8a+ in tri 8a.

 

Balvani

Dva nova boulderja je dobila Yugoskala. Boštjan Weingerl je opravil prvi vzpon v Night life (8B), Janez Kete pa je potem, ko se je odlomilo nekaj oprimkov, preplezal Fuel my fire (7C). Weingerl je nov boulder preplezal tudi v Hubelju, Alko power (7C). Grega Šeliga je v Fontu ponovil tri boulderje 7C, in še enega 7C v Yugoskali, že pred tem pa v Magic Woodu Jack broken heart (8A+). David Stepanjan je na Rifugio Barbara preplezal dva boulderja 7C.

 

 Namig za poletno plezarijo v Dolomitih ...

Tudi smeri z oceno med 4b in 5c so športno plezanje. Včasih jih je celo težje najti, kot  kakšno 8c, čeprav tistih, ki bi želeli uživati v lahkih smereh ni malo. Sploh v čudovitem okolju Dolomitov. Južna stena Piccolo Lagazuoi (2778 m) nad Cortino ponuja nejaj takega: 27 smeri med 4b to 7b na čistem zraku na višini krepko čez 2000 m, dostop z žičnico v neposredno bližino. Več.

 

 ... in na Mallorci

Kdor ne mara visokogorja lahko obišče Mallorco, ki je nasploh priljubljen cilj nemških turistov. Kaj so počeli trije nemški plezalci na tem španskem otoku prikazuje video na Prana blogu, kjer med drugim odlični boulderaš Toni Lamprecht  pleza (precej lažjo) varianto znamenitega Pontasa Chrisa Sharme. Video.

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, Zanimivosti, ...): alp.ple@planid.org

Arhiv: doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti