Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bavšica 2010

PZS, Komisija za turno kolesarstvo: Drugi turno kolesarski tabor  (11. - 15. avgusta)

Komisija za turno kolesarstvo PZS organizira 2. turno kolesarski tabor, ki bo od 11. do 15. avgusta v idiličnem okolju osrednjega dela Julijskih Alp, v dolini Bavšice pri Bovcu.

Potem, ko je turno kolesarstvo postalo dejavnost Planinske zveze in so bili uspešno izobraženi prvi turno kolesarski vodniki je KTK sprejela nov izziv - turno kolesarstvo približati ljudem!

Ta zvrst kolesarjenja daje velik poudarek na vzgoji in odnosu do naravnega okolja v katerem se odvija. Ker se zavedamo, da je v današnjem svetu in naših življenjih vse preveč formalnega izobraževanja in nam je kolesarstvo čas sprostitve in užitka, smo se odločili pripraviti turno kolesarski tabor. Po zelo uspešni krstni izvedbi v letu 2009 smo obogateni z izkušnjami pripravili letošnji tabor. V programu je zelo pester nabor dejavnosti s kolesarjenjem kot rdečo nitjo, kjer se boste lahko veliko naučili in ob tem neznansko uživali.

V prekrasni naravi, ki nam jo ponuja reka Soča z okoliškimi vršaci, se bomo vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko turo v spremstvu izkušenih turnokolesarskih vodnikov. Ture bodo po gorskih terenih v okolici Bovca, Kobarida in Tolmina. Da pa bo poskrbljeno za vse okuse in želje, torej tudi za tiste manj drzne in pogumne, smo pripravili še skupino z manj zahtevnim programom, kjer bo poudarek na kolesarskem odkrivanju naravnih in kulturnih lepot v Soški dolini.

Zraven kolesarskega programa bo na voljo tudi nekaj pohodniškega, kjer bomo peš odkrivali eno zadnjih prvinskih dolin v našem alpskem svetu, Bavšico. Nekatere kolesarske ture pa bodo omogočale tudi pohodniški dodatek.

Po uvodnih dveh dneh kolesarjenja, bo petek namenjen sprostitvi. Ob vsakodnevnih družabnih večerih se bomo ta dan posvetili različnim družabnim dogodkom (fakultativni rafting ali kanjoning, ogled Muzeja I. svetovne vojne v Kobaridu, itd.), dodatne športne aktivnosti na igriščih pri domu, kopanje v Soški tolmunih, plezenje po ferati, pohodniški izlet, ... Prav tako pa bodo vsi udeleženci tabora lahko sodelovali pri strokovnih delavnicah (načrtovanje kolesarskih tur, osnove servisiranja koles, kolesarska prehrana ...).

Nabor aktivnosti je širok, z izpolnitvijo vprašalnika pred tečajem, bo program prilagojen vašim željam in pričakovanjem.

Nastanjeni bomo v Planinskem učnem središču Bavšica, ki bo v celoti namenjeno samo udeležencem tabora. Delavnice, družabni dogodki in pohodniške ture se bodo odvijali v okolici koče, medtem ko se bomo do izhodišč kolesarskih tur zapeljali z avtomobili.

Aktivnosti bodo vodili usposobljeni turno kolesarski vodniki PZS.

Rok za prijave: 30. julij 2010.

Vse dodatne informacije s prijavnico na spletni strani KTK, lahko pa pišete na turno.kolesarstvo@pzs.si, pokličete vodjo tabora Marjana Pučnika - Maaca (051 606 997, po 3. avgustu) ali Petra Šilaka (041 867 793).

16.07.2010

 

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti