Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nov oskrbnik na Starem gradu

marec 1967

sreda, 19. julij 1967, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1326

Kamniški občan: S 1. marcem je prišel za oskrbnika na Stari grad tov. Maks Zupanc iz Šmarce. Do sedaj je oskrboval dve leti planinsko kočo na Kamniškem sedlu v splošno zadovoljstvo planinskega društva in številnih gostov.

Prepričani smo, da bo tudi na Starem gradu storil vse, da bodo gostje zadovoljni in da bo njihovo število vsak dan večje.
Maks Zupanc je bil do upokojitve v poštni službi v Kamniku in je bil zaradi svoje delavnosti in vestnosti splošno priljubljen.

Stari grad je zlasti v zgodnji spomladanski sezoni zelo privlačna izletniška točka s katere so pred 800 leti tuji gospodarji vladali kranjski deželi, še preden je postala Ljubljana glavno mesto. Zdaj je zgrajena do samega vrha dobra cesta in v prvi marčevi nedelji se je popeljalo po njej nad 100 avtomobilov.
Lepo vreme je omogočilo stotinam izletnikov, d a so posedli okrog miz na prostem in uživali ob krasnem razgledu in toplem soncu.
Ker so pred kratkim popravili in uredili pot iz Novega trga na Stari grad, bo tudi pristop po tej najkrajši poti prijetnejši.
Ko smo še vprašali novega oskrbnika Starega gradu, kaj meni o bodoči usodi restavracije glede obiska gostov in rentabilnosti, je odgovoril da je to odvisno od solidne postrežbe, pa če hočete, tudi od občinske davčne politike do te postojanke našega planinskega društva. Za goste, pravi, bodo že poskrbeli, da se bodo prijetno počutili, prometa pa na Starem gradu razumljivo le ni toliko kot v kaki drugi restavraciji v dolini. Največ gostov je le ob lepih sončnih sobotah in nedeljah, čez teden pa prihajajo le redke posamezne skupine. Vse to bi morali upoštevati, pa se bo Stari grad, pravi oskrbnik, postavil na »trdnejše noge.«

Ker oskrbnika dobro poznamo, mu posebno še zato želimo pri njegovem prizadevanju veliko uspeha.
 

eXTReMe Tracker