Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Štuparjev memorial

maj 1969

sobota, 12. julij 1969, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1225

Kamniški občan: Planinsko društvo Kamnik je bilo že šestič organizator spominskega tekmovanja ponesrečenim kamniškim alpinistom za Štuparjev memorial.

Tradicionalna vsakoletna prireditev na Kamniškem sedlu je iz leta v leto kvalitetnejša in številneje obiskovana. Letošnjega veleslaloma so se udeležili 104 tekmovalci iz 13 alpinističnih odsekov in Planinskih društev. Proga za moške je bila dolga 2200 metrov z višinsko razliko 440 m in je imela 52 vratc. Za ženske pa 800 metrov in z višinsko razliko 180 m ter 16 vratci.

Tako je bilo to tekmovanje letošnja najkvalitetnejša smučarska prireditev v Kamniku. Tekmovanje je bilo ekipno in posamezno za alpiniste in planince. Lanskoletni zmagovalci ekipa AO iz Mežice, kamniško PD in Perne Franc med planinci so letos že drugič zapored osvojili prvo mesto. Proga, ki jo je tudi letos postavil Škorjanc Janez, je bila zelo zahtevna. Kamniški smučarji planinci so torej tudi letos dosegli lep uspeh, malo slabše so se odrezali kamniški alpinisti, ki pa so imeli precej močnejšo konkurenco.

sm
 

eXTReMe Tracker