Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Začetek sezone v Krnskem pogorju

Primorske novice - Rekreacija: PD Nova Gorica bo 12. junija odprlo postojanki v Lepeni in na Krnu, od takrat naprej bo stalno odprta tudi koča na Planini Kuhinja, ki jo upravlja PD Kobarid. Kljub obnovitvenim delom bo v Gomiščkovem zavetišču poskrbljeno za planince.

PLANINSTVO – Krnsko pogorje je zaradi svojega primorskega pridiha eno prvih območij v naših gorah, kjer toplo sonce poskrbi za poletne razmere na planinskih poteh, zato je že na začetku sezone primeren cilj za nabiranje kondicije pred težjimi turami v visokogorju.

Da bo za planince primerno poskrbljeno, bo Planinsko društvo Nova Gorica odprlo vrata svojih postojank v Lepeni in na Krnu 12. junija, Dom pri Krnskih jezerih pa je oskrbovan že od 26. maja dalje. Čeprav bodo v Gomiščkovem zavetišču na Krnu potekala nujna obnovitvena dela, bo za nočitev in pogostitev planincev poskrbljeno. Koča na planini Kuhinja (PD Kobarid) je med vikendi že oskrbovana, od 12. junija dalje pa bo koča stalno odprta.

Kljub temu, da so v visokogorju razmere še povsem zimske, je pot iz vasi Krn na Krn že povsem kopna, prav tako je kopna tudi pot iz Lepene do Krnskih jezer. Na poti od Krnskih jezer proti Krnu in Komni pa je zaradi snega še vedno potrebna ustrezna zimska oprema. Z odprtjem koč je mogoče dobiti tudi sveže informacije o zasedenosti koč in razmerah na planinskih poteh, saj so vse koče dosegljive tudi po telefonu (Dom Klementa Juga v Lepeni 051/622-719, Dom pri Krnskih jezerih 051/328-928, Gomiščkovo zavetišče na Krnu 051/611-363).

 

MG

02.06.2010

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti