Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje vodnikov reševalnih psov A-A

GRZS - Igor Potočnik: Gorska reševalna služba dežele Furlanije - Julijske krajine (Italija) je 18. aprila na smučišču Sella Nevea gostila srečanje vodnikov reševalnih psov Alpe – Adria

Srečanja smo se udeležili Igor Potočnik ter gorska reševalca vodnika reševalnih psov (lavinca) iz društva GRS Bovec, Vili Kašca in Aleksander Žgajnar s svojima reševalnima psoma. Na naše povabilo sta se srečanja udeležila tudi dva gorska reševalca iz Srbije. Poleg domačinov in naše ekipe so na srečanju sodelovali še ekipa iz GSS Hrvaške, ekipa Finančne službe iz Italije in ekipa iz pokrajine Belluno v Italiji ter kot opazovalci GSS Srbije.

Kljub izredno slabemu vremenu (sneženje in veter) so domačini v bližini planinskega doma Gillberti pripravili dva delovišča, kjer je bilo zasutih več oseb. Vodniki psov iz posameznih ekip so z reševalnimi psi morali poiskati vsaj eno osebo in ji nuditi prvo pomoč. Reševalni psi in reševalci so se pri svojem delu ponovno izkazali, saj so zadane naloge opravili dokaj hitro in uspešno.

Po zaključku simulirane vaje smo se nekateri s kabinsko žičnico, nekateri s smučmi spustili v dolino, kjer smo v restavraciji hotela Kanin imeli analizo vaje. Pri tem smo si ponovno v razgovorih izmenjali izkušnje, predvsem v reševanju v snežnih plazovih v letošnji zimi, kjer smo skupaj ugotovili, da je bila letošnja zima, kar se tiče snežnih plazov, izredno zanimiva in pestra.

Komisija za reševanje iz plazov
Igor Potočnik predsednik

GRZS 22. 04. 2010

Srečanje vodnikov reševalnih psov A-A


HGSS 20. 4. 2010
Tri potražna tima HGSS Stanice Rijeka na susretu vodiča potražnih pasa Alpe Adria

Matko Škalamera: ... Prav tako nam je v veselje, da je srečanju prisostvoval novoizbrani predsednik GRZS Igor Potočnik, ki je dolgi niz let uspešno vodil Komisijo za reševanje iz plazov. Zahvaljujoč tej Komisiji smo tudi pristopili k temu pomembnemu projektu regijskega sodelovanja.

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti