Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje na Upravi za zaščito in reševanje RS

Novi direktor Uprave za zaščito in reševanje Boris Balant in stari direktor Miran Bogataj sta v sredo, 21. aprila 2010, sprejela delegacijo PZS

... v sestavi: načelnik Komisije za gorsko reševanje Drago Horjak, Danilo Škerbinek in predsednik PZS mag. Franc Ekar. Tematika razgovorov se je nanašala na zagotavljanje čim bolj hitre in učinkovite uporabe helikopterjev. Aktualna je tudi uporaba helikopterjev iz drugih držav, ko slovenski helikopterji ne morejo poleteti. Pojasnili so, da se na tej zadevi dela aktivno in strokovno, zapleta se predvsem zaradi državne evidence preleta ali reševanja tujih helikopterjev. Predstavniki PZS so dali pobudo, da se v okviru PZS preuči možnost ustanovitve Komisije za plazove, s tem bi se vzpostavila ažurnost sporočanja stanja plazovitosti.

Delegacija PZS je Upravo za zaščito in reševanje seznanila tudi s ponovnim pismom PZS na RTV Slovenija (objavljeno spodaj), da bi se v program RTV Slovenija vendarle uvrstila planinsko gorska oddaja z namenom informiranja in preventivnih napotkih za gibanje v gorah, stanju na planinskih poteh, postojankah in ostalih dogodkih in dejavnostih v gorskem svetu. Uprava za zaščito in reševanje je zaprošena za pomoč in priporočilo.

Uprava za zaščito in reševanje se je seznanila tudi z dopisom Južno tirolskega planinskega društva, da naj gore ostanejo področje svobode gibanja z prostimi dostopi v planinski svet. S tem se je strinjala tudi skupščina CAA. Obravnavana je bila tudi tematika o nameri uvrstitve planinarjenja med nevarne in adrenalinske športe. PZS bo storila vse, da se to ne bo zgodilo, zakon pa je s prihodom novega ministra za zdravstvo trenutno umaknjen. Razgovor se je dotaknil tudi vprašanja poročil o nesrečah, kar je pomemben podatek za nadaljna ukrepanja pri preprečevanju nesreč.

22.04.2010

 

 

 

 

> Javni zavod RTV Slovenija - pismo PZS


URZS - 21.04.2010:
URSZR je obiskala delegacija PZS

Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, v sredo, 21. aprila, obiskala tričlanska delegacija Planinske zveze Slovenije, ki jo je vodil njen predsednik Franc Ekar.
Generalnega direktorja URSZR mag. Borisa Balanta in direktorja Urada za preventivo in operativne zadeve Srečka Šestana, je delegacija seznanila s problematiko delovanja v letu 2010 in v prihodnjih letih. Posebno pozornost so namenili še sodelovanju med URSZR in PZS na področju preventive. Planinska zveza Slovenije si želi, da bi sodelovala pri izbirnem predmetu Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v zadnji triadi osnovne šole.
Pogovora se je udeležil tudi poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

1 komentarjev na članku "Srečanje na Upravi za zaščito in reševanje RS"

Franci Savenc,

Sestanek je bil 21. aprila 2010 (tako je razvidno iz sporočila, ki sem ga dobil od Ekarja).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti