Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Počeni dan

Črni Kal, 8. maj 2010: Kako plezati poči in kamine, kako varno in učinkovito nameščati metulje in zatiče

V starih časih, ko še niso poznali klinov, kaj šele svedrovcev, ko so plezali v gojzerjih, so se radi zapodili v kamine in v poči zatikali fičotove bate …
Danes frikote in zlasti alpiniste presenečajo počene stene.
Večina hitro ugotovi, da z »liebackanjem« ne bo prišla daleč, in da bo za mirno napredovanje potrebno namestiti varovanje.
To bo poučen dan za vse, ki vas begajo poči in ki se zavedate, da dragi prijatelji in svetleče jebice še niso ključ do varne in lahkotne plezarije v počeh.

Program:
Zjutraj 8. maja ob devetih zbor v Črnem Kalu, razdelimo se v skupine in obdelamo:
• Metulji; primerna mesta za nameščanje, kako dobro namestiti metulja, večne zmote in napake, praktične vaje.
• Zatiči; primerna mesta za nameščanje, kako dobro namestiti zatič, večne zmote in napake, praktične vaje.
• Praktična vaja; (plezanje z varovanjem od zgoraj, kasneje od spodaj za rezervo vpenjamo tudi svedrovce) sprotno nameščanje metuljev in zatičev ter analiza opravljenega nameščanja.
• Prikaz tehnike gvozdenja: prstov, rok, pesti in drugih delov telesa.
• Vaje iz tehnike gvozdenja: prstov, rok, pesti in drugih delov telesa (varovanje od zgoraj, po potrebi se vsedemo in si od blizu pogledamo kako zagvozditi).
• Praktični nasveti: plezanje v dolgih športnoplezalnih smereh, plezanje v apnenčastih/granitnih hribih, sestava seta za dolge športnoplezalne smeri/hribe, način sortiranja opreme na pas/na čezramensko gurtno.

Za udeležbo ne potrebujete lastnih metuljev in zatičev. Priporočamo pa, da svoje, če jih imate, prinesete s seboj in se tako poleg naše opreme naučite uporabljati svojo.
Nasvete in trike bodo delili izkušeni mojstri, takšni, ki ljubimo kamine, cenimo dobro jebo in se prepustimo zaupanja vrednim prijateljem!

Izvedba enodnevnega tečaja bo v razmerju 5 : 1 = varovanci : inštruktorji, tečaj bo izpeljan ob vsaj osmih udeležencih. Prijave do 3. maja oz. do zapolnitve mest.

Za prijavo je potrebno plačilo: Pod steno, Matjaž Jeran s.p., Cankarjeva ul. 56a, 4240 Radovljica, TRR: 03127-1000589764, znesek: 45 EUR, namen: počeni dan, priimek, ime.

Matjaž Jeran
zelis@podsteno.si
041 369 656
 

  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti