Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na turnih smučeh

SiOL SPORTAL: z Davom Karničarjem - Reportaža, video izjave

 


Ljubljana
- V preteklih dneh se je na naših portalih zaključila zanimiva nagradna igra. Nagrajenca, Martin in Robi, sta se na turnih smučeh v spremstvu Dava Karničarja podala na pravo visokogorsko smučarsko turo.

Celotna objava na SiOL.net >>>

Glede na dejstvo, da je smučanje izven urejenih smučišč precej zahtevno, saj poleg ustrezne fizične priprave zahteva tudi kopico visokogorskih izkušenj in predvsem čisto prave gorniške intuicije, smo izbor ture prepustili Davu, ki se je tudi tokrat izkazal kot izjemen inštruktor, vodja in seveda izkušen "hribovc". Prvi Zemljan, ki se je leta 2000 na smučeh spustil z vrha Everesta ali Sagarmate, boginje matere Zemlje, je Martina in Roberta tokrat popeljal na Obir, 2139 metrov visoki vrh na avstrijskem-koroškem, ki je kljub pomladanskim temperaturam in razmeram udeležencem ture še vedno ponujal varno, uživaško in predvsem zelo razgledno turo na smučeh. V spremstvu tako izkušenega alpinista, smučarja in gorskega reševalca sta se nagrajenca pogumno – zlasti to velja za Robija, ki se je prvič podal v tako "hribovsko" avanturo na smučeh – podala na goro in se po skoraj 800 metrih višinske razlike štiri ure kasneje na izhodišče vrnila polna vtisov in vidno zadovoljna.

Našo malo odpravo pa je spremljala tudi pomožna "akcijska" kamera, ki je zabeležila dogajanje na sončnih pobočjih dvatisočaka.

Jure Gregorčič

Videoreportaže
> Vzpon in spust z Obirja
> Pogovor z Davom Karničarjem
> Pogovor z Martinom Kuharjem
> Pogovor z Robertom Bilbanom

22.04.2010, 15:06

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti