Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Konec

alpikorja in končno plezalne novice na G-L

Kar nekaj let je trajalo, da so si plezalne novice v splošni ignoranci slovenskih spletnih strani, časopisov in ostalih medijev izborile stalno mesto tudi na spletni strani Gore-ljudje. Sicer ne v prime-time pogledu, pač pa še vedno v kotu. A tudi alpinistom se ne godi nič bolje. Človek se nikakor ne more znebiti občutka, da je novica v stilu "Gozdarjev pes ugriznil sprehajalčevo pohodno palico" še vedno bolj vredna objave, kot pošten vzpon, za katerim so leta odrekanj in trdega treninga.

Celotna objava je s strani ALPKOR >>>

Namen strani alpikor.org je bil ravno to - na vidnem mestu objavljati odlične dosežke naših plezalcev! Čeprav smo ga kdaj polomili, komu morda naredili celo škodo, promovirali stvari, ki se jih ne spodobi in komu nehote naredili krivico, smo nekaj vendarle dosegli. Preko 1000 unikatnih obiskov vsak dan je potrditev, da so tudi športno plezalni vzponi vredni objav in ogledov. Tega so se končno (vsaj delno) zavedli tudi naši na največji hribovski strani. Čeprav (zaenkrat še) odrinjene malce na rob, se bodo plezalne novice vsak teden pojavile tam - kjer se morajo: na osrednjem slovenskem gorniškem portalu. Morda katera (kot se je dogajalo že tudi doslej) najde prostor celo na njihovi prvi strani.

To - objava plezalnih novic tam, kjer se objavljajo tudi vse ostale potrebne in (prevečkrat) nepotrebne novice iz sveta gora in vertikale, je bil  tudi eden naših osnovnih ciljev. Alpikor ni bil stran, ki bi si hotela prilastiti del oglaševalskega kolača. Sredstva, zbrana od oglaševalcev so vedno našla pot nazaj k bazi, k avtorjem novic, dobrim plezalcem, piscem komentarjev, našim rednim in manj rednim sodelavcem. Kot tak je bil vedno vreča brez dna - a sem prepričan, da je skozi to luknjo padlo kaj tudi v prave roke.
Z današnjim dnem, s prebojem plezalnih novic na stran G-L, se je naše poslanstvo izpolnilo. Morda bodo kdaj zaživele tudi strani, ki bi te novice MORALE objavljati, pa jih (kdove zakaj) ne (KŠP, PZS, ...), a do takrat bo preteklo še mnogo vode. Povsem mirno pa bomo spali, ko bo tudi na G-L (kot na spodnji sliki) mogoče videti devet naših mladcev med prvimi novicami strani.

  22.04.2010

 


Zgornji desni kot strani Gore-ljudje. Plezalne novice
so končno (skoraj) tam, kjer se spodobi.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti