Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Usposabljanje za turnokolesarske vodnike

Klikni za vse objave z oznako Komisija za turno kolesarstvo: Ocenjujemo, da tretjina članov planinske organizacije rekreativno kolesari. V letu 2007 je bilo turno kolesarstvo na skupščini PZS uvrščeno med dejavnosti PZS. ...

Turno kolesarstvo je netekmovalna oblika gorskega kolesarstva, cilj kolesarja je doživetje v naravi pri vožnji po utrjenih poteh.

Kot vsaka nova dejavnost tudi turno kolesarstvo potrebuje usmerjanje: priporočila kako izvajati dejavnost (odnos do drugih obiskovalcev gorskega sveta, varovanje narave itd.), izobraževanje vodniških kadrov, organizacijo delovanja v društvih.

Temelj takšnega delovanja so turno kolesarski vodniki. V zadnjih dveh letih smo usposobili 41 vodnikov, ki sedaj že prizadevno vodijo izlete na matičnih planinskih društvih.
Začetek je bil uspešen, zato tudi letos Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS razpisuje usposabljanji za turnokolesarske vodnike I in II. Program usposabljanj je potrjen s strani Strokovnega sveta za šport Republike Slovenije. Usposabljanji bosta na Valvazorjevem domu pod Stolom od 1. do 4. julija 2010.

Vsebina usposabljanja obsega naslednje glavne teme: varno vodenje in gibanje skupine kolesarjev v gorskem svetu, orientacijo, načrtovanje ture in tehniko vožnje kolesa ter varstvo narave. Teoretična znanja dopolnjuje obilo praktičnih vaj na terenu.

Pred usposabljanjem bodo kandidati opravili skupno preskusno turo, ki bo v soboto, 12. junija 2010, v Polhograjskem hribovju. Istega dne bodo opravili tudi teoretični sprejemni izpit, ki obsega znanja iz programa Planinske šole. Vodniki PZS so oproščeni teoretičnega izpita.
Razpis in ostali pogoji so na ktk.pzs.si/index.php?id=14, prikaz poteka tečaja pa na ktk.pzs.si/files/jalbum/valvazor-kolesarji/galerija.htm. Za več informacij pišite na turno.kolesarstvo@pzs.si ali pokličite (01) 434 56 86.

Rok za prijavo je 20. maj 2010. Cena tečaja je 250 EUR, v kar so vključeni prehrana in prenočišče, organizacijski stroški ter nezgodno zavarovanje udeležencev.

Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS
Načelnik: Jože Rovan

  

 

Vodniki KTK (PPS, 5,40 MB) - za prenos ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti