Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinsko - alpinistične novice - 04.04.1974

Večer, Planinske in alpinistične novice - PD Matica: Izlet na Kopitnik (914m); V.H. Poljčane: 6. planinski ples; Inko Bajde: Štuparjev memorial, Kavkaz 1974

Izlet na Kopitnik (914 m)
bo v nedeljo, 7. aprila. Odhod avtobusa ob 5. uri izpred železniske postaje. Na Kopitnik se bomo povzpeli iz Rimskih Toplic. Zavetišče na vrhu je ob nedeljah oskrbovano. V dolino se bomo vračali skozi Širje na Zidani most in prispeli v Maribor z vlakom ob 18. uri. Skupne hoje bo približno 6 ur.
Kopitnik je gorski hrbet, ki se strmo dviga na desnem bregu Savinje med Rimskimi Toplicami in Zidanim mostom. V tem času je poln cvetja. Vključen je v zasavsko planinsko pot. Izlet bo vodila Smiljana Škerjanc.

PD Matica

POLJČANE
6. planinski ples
V organizaciji Planinskega društva Poljčane bo v soboto, 6. aprila 1974 zvečer na gradu Štatenberg pri Makolah šesti tradicionalni planinski ples. Letošnji ples, ki je tudi uvod v turistično sezono na gradu Štatenberg, bo pod naslovom ,,Otvoritev pomladi". Organizator pričakuje, da se bo prireditve, ki jo bodo popestrili pevci z ansamblom Jožeta Krežeta, udeležilo preko 300 planincev in ljubiteljev planin.

V.H

Štuparjev memorial
Kot smo poročali, je bilo v nedeljo, 31. marca, izvedeno smučarsko tekmovanje pod Storžičem - Kramarjev smuk, ki ga vsako leto organizira alpinistični odsek Tržič. V nedeljo, 7. aprila, bo že naslednje tekmovanje, ki sodi v smučarsko prvenstvo slovenskih alpinistov.
To je XI. tradicionalno tekmovanje v veleslalomu, za kamniškega gorskega reševalca in alpinista Alberta Štuparja, ki bo na Kamniškem sedlu. Prijave bodo sprejemali 6. aprila do 19. ure, žrebanje pa bo ob 21. uri, na Kamniškem sedlu. Objava rezultatov in podelitev priznanj bo 7. aprila ob 15. uri, v Kamniški bistrici. Toplih obrokov, razen čaja, ne bo, kajti koča bo oskrbovana le zasilno.
Če bi morali zaradi slabega vremena ali drugih vzrokov tekmovanje preložiti bo to objavljeno v radijskih obvestilih 5. aprila popoldan, zvečer in naslednji dan zjutraj.

Kavkaz 1974
Na povabilo sovjetskih alpinistov bo letos odpotovalo v Kavkaz 15 naših alpinistov. Kljub velikemu številu interesov se je komisija za odprave v tuja gorstva (ta je zasedala 28. marca 1974) morala, navzlic naknadni prošnji, da bi bilo več udeležencev, ki jo je poslala v Moskvo, omejiti le na 15 razpoložljivih mest. Tako so prišli v ožji izbor naslednji kandidati: Sarajevske aipiniste bosta zastopala Šižić in Gafić, srbske Gostović iz Beograda in Vračević iz Niša, hrvatske Čulić in Bedalov (oba Split), ter Zagrebčani Barišić, Mesarić, Tabaković in Vrdoljak. Od slovencev pa so bili uvrščeni: Stane Klemenc (Domžale), Ivan Kotnik (ŠAO), Marjan Prelog (AO TAM Maribor), Jože Rožič (Mojstrana) in Silvo Jošt (Celje).
Vsem, ki niso bili izbrani, pa komisja zagotavlja, da bo na vsak način skušala organizirati podobno odpravo tudi prihodnje leto.

I.Bajde


 

04.041974

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti