Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 11.10.1973

Večer, Šport - Inko Bajde: Nočno orientacijsko tekmovanje, Vaje GRS

NOČNO ORIENTACIJSKO TEKMOVANJE
13. oktobra letos, bo na Tojzlovem vrhu potekalo že četrto nočno orientacijsko tekmovanje. Prireditelja tega tekmovanja sta MO ter AO PD Kozjak, Maribor. Zbor udeležencev bo v soboto, 13. oktobra, ob 18. uri, začetek tekmovanja pa ob 20. uri.
Udeležijo se ga lahko ekipe različnih organizacij. Te so lahko članske, moške, ženske ali mešane. Tekmovanje bo potekalo po pravilniku za planinsko orientacijo. Vse tekmovalne ekipe bodo prejele spominska priznanja, prvoplasirane pa pokale. Ekipe naprošajo, naj s seboj prinesejo kompase ter koce, ker ni možnosti, da bi vsi prenočevali v domu, in bodo zato postavljeni tudi šotori.

VAJE GRS
Sobotno in nedeljsko vreme je bilo kot nalašč za vaje GRS v Planjavi nad Logarsko dolino. Koroški reševalci, reševalci postaje v Mariboru, Celju, Šoštanju in Kamniku so ob pomoči helikopterja UJV izvedli zanimivo in zahtevno reševalno akcijo v Planjavi nad Logarsko dolino. Reševalci so se k mestu reševanja pomikali že v petek ponoči in zgodnjih sobotnih urah, tako da so še isti dan začeli z reševanjem. Namen je bil iz stene spraviti dva alpinista, ki sta se med plezanjem poškodovala, seveda le na videz. Akciji je dal svoj pečat tudi helikopter, ki je neprestano krožil nad mestom reševanja in pomagal pri transportu v dolino. Reševalci, ki sem jih srečal naslednji dan, so mi povedali, da so kljub naporom izredno zadovoljni nad potekom in izidom omenjene vaje.

I. Bajde
 

11.10.1973

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti