Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 10. in 23.08.1973

Večer, Šort - Inko Bajde: Pohitite s prijavami, Tamovci so se vrnili iz Chamonixa

Pohitite s prijavami!
PD Kozjak, Maribor, spriredi od 17. do 19. avgusta iztet na Veliki Klek (Grossglockner). Cena je 270 din za člane PD in 290 za nečlane. Po, osebi je treba upoštevati še cestnino okoli 45 ter nočnini 50 šilingov. Če ne bo dovolj prijav, bo moralo PD Kozjak izlet odpovedati. Prijave sprejema Jože Kumer (počitniška zveza), Orožnova ulica 2, od 8. do 12. in od 16. do 18. ure.

TAMOVCI SO SE VRNILI IZ CHAMONIXA
Pred kratkim so se Tamovi alpinisti in planinci vrniii iz Chamonixa (Francija), kjer so poleg zanimivih pristopov na štiritisočake opravili nekaj lažjih in težjih vzponov. Žepne odpravice se je udeležilo sedem planincev, od tega trije alpinisti. Tabor so postavili v Chamonixu, od koder so delali pristope in vzpone, in ne več tako kot pred leti, ko so postavili tabor na Monteverzu. Povzpeli so se na Mont Blanc in Mont Blanc du Tacul. Naveza Branko Kavnik - Jaka Prelog pa je preplezala Contaminovo smer v Aig di Midiju, ki je ocenjena s šesto težavnostno stopnjo. Sledila je ledeniška smer v Tour Rondo v bližini Grand Capucina in vzpon na Grand Charmoz, od tod pa grebensko prečenje Grepona.
V Chamonixu so se tamovci srečali s celjskimi alpinisti, ki pa so pozneje odpotovali v dolino Argientiere. toda o njihovih vzponih ne vemo povedati nič natančnega.
Vseh 12 dni, kolikor so jih preživeli v objemu francoskih Alp, so imeli Mariborčani izredno ugodne vremenske razmere.

I. Bajde
 

10. in 23.08.1973

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti