Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 05. in 29.06.1973

Večer, Šport - Inko Bajde: Veleslalom na Raduhi, Izleta na Triglav in Gossglockner

Veleslalom na Raduhi
Na Raduhi je bil izveden tradicionalni koroški alpinistični veleslalom, katerega se je udeležilo 27 alpinistov in planincev iz Mežiške doline, planinskega društva Prebold, Slovenj Gradec in AO TAM Maribor.
Med alpinisti je prvo mesto osvojila ekipa koroškega AO, drugo mesto pa ekipa iz Slovenj Gradca. Tekmovanje se je odvijalo tudi med posamezniki, kjer je pri članih dosegel prvo mesto Drago Plesec iz PD Črna, pri članicah pa Darja Gašpar, prav tako iz PD Črna. Pri mladincih je bil prvi Franc Senegačnik, član planinskega društva Mežica.
Razen smučarjev so bile aktivne tudi nekatere naveze, ki so plezale v Mihovi, Kovačevi, Zagorčevi in Originalni smeri. Posebnost srečanja pa je bil nočni vzpon čez Veterne police v steni Male Raduhe.

IZLETA NA TRIGLAV IN GROSSGLOCKNER
Alpinistični in mladinski odsek, ki delujeta v okviru PD Kozjak iz Maribora, prirejata dva zanimiva izleta. Prvi bo v času 14. do 15. julija na Triglav pod nazivom 80 Mariborčanov na Triglav in je posvečen 80-letnici planinske zveze, drugi pa bo popeljal udeležence na najvisji vrh Avstrije Veliki Klek (Grossglockner).
Namen izleta na Triglav je popeljati čimvec prijateljev planin na naš najvišji vrh, ne glede na to ali je kdo član kakšnega planinskega društva ali ne. Izlet bodo vodili gorski vodniki, alpinisti in reševalci, udeleženci pa bodo razdeljeni v dve skupini. Prva skupina bo napravila pristop na vrh iz Doline vrat čez Prag na Kredarico, druga pa iz Trente čez Dolič na Planiko. Obe skupini se bosta sestali na vrhu in zamenjali sestopa. Cena izleta je predvidoma 170 din, prijave pa sprejema Jože Kumer ,,mladi turist"; počitniška zveza Maribor, Orožnova ulica 2, od 8. do 12. ure in od 16. do 18. ure; tam so na voljo tudi vsa pojasnila.
Izlet na Veliki Klek bo med 17. in 19. avgustom, cena zanj pa je 270 din za člane PD in 290 din za ostale. V ceno ni vračunana pristojbina za gorsko cesto ter dvakratna nočnina, ki znaša okoli 50 šilingov. Vsak udeleženec bo moral imeti s seboj ustrezno opremo, brez katere vzpon ne bo možen. Prijave in informacije so na voljo na istem naslovu kot za izlet na Triglav.

I. Bajde
 

05. in 29.06.1973

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti