Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 21.03.1973

Večer, Šport - Inko Bajde: Kramarjev smuk, Vodnik po Kamniških in Savinjskih Alpah

KRAMARJEV SMUK
V nedeljo, 25. marca, bo na terenih pod Storžičem Kramarjev smuk, ki ga organizira AO Tržič in velja tudi za prvenstvo alpinistov. Start bo ob 9. uri dopoldne, tekmovanja pa se lahko udeleže člani in pripravniki vseh AO ter člani PD (tekmovalni skupini bosta ločeni). Najboljša ekipa alpinistov bo prejela prehodni pokal, spominske diplome pa po trije najboljši v vsaki skupini. Poimenske prijave je potrebno poslati na naslov: Janez Lončar, Bračičeva 7, 64290 Tržič, sprejemali pa jih bodo tudi še na predvečer (do 20. ure) tekmovanja v domu pod Storžičem, ki bo redno oskrbovan in pripravljen s prenočišči za tekmovalce.

Vodnik po Kamniških in Savinjskih Alpah
V prvih aprilskih dneh bo izšel Vodnik po Kamniških in Savinjskih Alpah, ki ga je napisal Peter Ficko, profesor geografije iz Velenja, uredil pa Milan Cilenšek iz Maribora. Trem priročnikom, ki so v seriji planinskih vodnikov že izšli, se bo tako pridružil še četrti.
Vodnik je razdeljen na štiri osrednja poglavja, ki celovito prikazujejo to našo drugo največje gorstvo - torej tudi njegova skrajna severna in vzhodna pogorja. Kljub temu da je avtor končal delo šele pred kratkim, vodnik je pisal in dopolnjeval polna štiri leta, bodo v njem najnovejši podatki (tako npr. leta 1972 zgrajeni planinski postojanki - dom na Čreti na Dobrovljah ter nova koča na Grohatu, nove gozdno kamionske ceste, nove poti, med katerimi je bilo veliko markiranih v letu 1972 itd.). Tako bo vodnik dejansko najbolj verna podoba sedanjega stanja v Savinjskih in Kamniških Alpah Vodnik bo ilustriran s 16 celostranskimi fotografijami; za orientacijo in lažje iskanje po njem pa bo priloženih deset tribarvnih grebenskih kart.

I. Bajde
 

21.03.1973

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti