Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Iz alpinističnega sveta - 29.01. in 07.02.1973

29.01. in 7.02.1973

ponedeljek, 29. januar 1973, ob 14:00, Inko Bajde, ogledov: 1056

Večer, Šport - Inko Bajde: Kmalu AO Impol Slov. Bistrica, Šola turnega smučanja, Sprejem novih članov

KMALU AO IMPOL BISTRICA
Po hudi tragediji, ki se je zgodila leta 1952 v sev. steni Špika, ko se je ponesrečilo kar 5 slovenjebistriških alpinistov v Dibonovi smeri, je že takrat močno planinsko društvo ostalo brez alpinističnega odseka vse do pred dveh oz. treh let, ko je na tem območju pod okriljem AO Kozjak začela delovati alpinistična sekcija. Velike zasluge za opravljeno delo imata člana istoimenskega društva Ivan Šturm in Vlado Zafošnik. Manjšim in večjim akcijam v sodelovanju z AO Kozjak so sledila različna predavanja po šolah in zanimivo pripravljene planinske in v nadaljevanju alpinistične šole, ki so spodbudile mladino iz okoliških krajev, tako da lahko upravičeno pričakujemo, da bo PD Impol znova dobilo alpinistični odsek, kar pa je tudi edino pravilno, saj se je ta pred razpadom ponašal z že dokaj bogato tradicijo.

ŠOLA TURNEGA SMUČANJA
Planinska zveza Slovenije razpisuje odprto šolo turnega smučanja od 3. do 10. marca na Komni. Osnova za učno snov bo program za planinsko šolo PZS z aplikacijo na turno smučanje. Šolo bodo vodili izprašani gorski vodniki in gorski reševalci. Prijave sprejema pisarna PZS najkasneje do 25. februarja. Ob prijavi naj vsak navede svoj naslov, ker bo le na ta način lahko prejel natančnejše napotke glede tečaja.
Ob prijavi mora vsak tečajnik vplačati prijavnino 200 din, razliko do 704 din, kolikor znaša popolna cena (organizacija, vodstva, zavarovanje in inštruktorji), pa ob prihodu v šolo. Če do navedenega roka ne bo vsaj 30 prijav, bo šola odpovedana, vplačana akontacija pa vrnjena.

SPREJEM NOVIH ČLANOV
Pred kratkim je AO Celje pripravil na Klemenškovi planini sprejem novih članov in pripravnikov v alpinistične vrste. Pogoje za člane je po temeljiti preizkušnji izpolnilo 8 kandidatov, med njimi tudi ena kandidatka. Za pripravnika pa sta bila sprejeta dva.
V četrtek, 25. januarja so v prostorih društva pričeli alpinistično šolo, v katero vabijo vse, ki čutijo ljubezen do gora in se jim želijo približati.

I. Bajde

 

eXTReMe Tracker