Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 06. in 08.06.1972

Večer, Šport - Inko Bajde:Planinski piknik s kolesi, Helikopterji in GRS, Letni tabor

PLANINSKI PIKNIK S KOLESI
Člani mladinskega odseka PD Kozjak Maribor vabijo v nedeljo, 11. junija, na piknik s kolesi. Zbor udeležencev bo pred glavno pošto, od koder se bodo odpeljali čez zgornji in spodnji Duplek ter Dvorjane do Vurberga, kjer je cilj in tu bo piknik. Prispevek za izlet je 25 din in ga lahko vsak posameznik vplača ob prijavi, najkasneje pa na zbornem mestu v nedeljo zjutraj. Kolesar z najzanimivejsim kolesom bo nagrajen!

HELIKOPTERJI IN GRS
Med najkoristnejše pripomočke za reševanje v visokih gorah sodijo nedvomno helikopterji. Toda tudi slednji niso neuničljivi. Tako se je lansko leto eden raztreščil na Aig. du Goutier, statistiki pa so izračunali, da je bil to že šestnajsti po vrsti, ki se je zrušil v skupini Mont Blanca po letu 1954, ko so jih začeli uporabljati za reševanje. Treba pa je povedati, da je tudi reševanj v tem predelu izredno veliko; samo lansko leto so zabeležili 45 smrtnih žrtev, medtem ko je bilo 83 lažje ali huje poškodovanih.

LETNI TABOR
Po sklepu komisije za alpinizem je izšel razpis za zvezni letni tabor (alpinistični), ki bo od 17. do 25. junija v Tamarju. Tabor bo vodil Uroš Župančič z Jesenic. Udeleženci prejmejo od KZA za alpinizem 25 dinarjev na dan za prispevek k stroškom za hrano in prenočiše. Prijave je treba poslati na komisijo za alpinizem najkasneje do 12. junija. Brez predhodne prijave se ni mogoče udeležiti tabora; prijavo naj pošlje načelnik AO. Udeleženci morajo imeti s seboj vso potrebno letno plezalno opremo in priročni komplet prve pomoči. Vodja ima pravico prepovedati vzpone, za katere misli, da jim naveza ni dorasla za kar ima vsa potrebna pooblastila.

I. Bajde
 

06. in 08.06.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti