Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz alpinističnega sveta - 12.04.1972

Večer, Šport - Inko Bajde: Občni zbor Koroškega alpinističnega odseka, Ojstrica

OBČNI ZBOR KOROŠKEGA ALPINISTIČNEGA ODSEKA
25. marca je bil na Miheli žagi v Črni na Koroškem redni letni občni zbor koroškega AO. Iz poročila načelnika alpinističnega odseka je razvidno, da je bila dejavnost odseka izredno pestra, čeprav niso mogli izvesti vseh akcij po predvidenem programu; preskromna finančna dotacija je bila prevelika zavora za njihovo dejavnost. V poročilu se je načelnik povrnil celo za 11 let nazaj in bežno prikazal pot, ki jo je v tem času prehodil odsek. Omeniti je treba, da so se združili vsi alpinisti in pripravniki, od Črne pa do Dravograda, v samostojen alpini-stični odsek z imenom koroški alpinistični odsek s sedežem v Mežici.
V letu 1971 so imeli pri PZS Ljubljana, komisiji za alpinizem, registriranih 23 članov in pripravnikov, čeprav šteje odsek skupno kar 40 članov in pripravnikov. Ker pa so nekateri izmed njih na odsluženju vojaškega roka, je jasno, da niso mogli redno delovati v odseku. Od pomembnejših akcij naj omenimo odpravo in organizacijo tradicionalnih alpinističnih veleslalomov na Raduhi, v letu 1970 vzpon 7 članov na Ararat, uspešno odpravo na Norveško, lanskoletno 4-člansko odpravo na Grossglockner, kjer so se udeleženci izpopolnjevali v ledni tehniki, se odpravljali na zahtevnejše ture in med drugim preplezali Palavicinijevo smer. V lanskem letu so skupno opravili kar 200 plezalnih vzponov od III. do VI. težavnostne stopnje. Največ jih je bilo v Raduhi, ki jim je najbližja, nekaj pa tudi v Kamniških in Julijskih Alpah.

OJSTRICA
Konec marca so se DUŠAN KUKOVEC in DANI KOPUŠAR, člana AO Šostanj ter IVAN CVERLIN, član AO TAM, odpravili na Ojstrico. Izbrali so Kopinškovo pot, ki je sicer zavarovana, vendar že v poletnih mesecih za marsikaterega planinca pomeni velik napor. Sicer pa je bilo vreme idealno, tako da jim pristop na vrh ni delal resnejših ovir.

I. Bajde
 

12.04.1972

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti