Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Balvani v Radovljici

Pavel Škofic: Minulo nedeljo so se mladi tekmovalci Zahodne lige pomerili v balvanskem plezanju. Rekordna udeležba v Radovljici potrjuje priljubljenost takšnega načina plezanja.

Za organizatorji balvanskih tekem v Radovljici sta dva naporna vikenda. Vsi napori pa zbledijo ob dejstvu, da se organizacijski model teh tekem prijemlje in nudi zadovoljstvo večine udeležencev. Glavni zmagovalec je namreč plezanje brez omejitev. Udeleženci se navdušujejo nad dejstvom, da se na tekmovanju ukvarjajo s plezanje in ne s sledenjem navodil, kaj je za vzpon dovoljeno uporabiti in česa ne. Vse kar je na steni je dovoljeno. Označene so le meje smeri. V kombinaciji z večjim številom balvanskih problemov to pomeni veliko plezanja in zelo malo stresa za plezalce ter sodnike.
Precej bolj zahtevno pa je delo postavljalcev smeri. Ob izkušenih inštruktorjih vedno več dela opravijo tudi mladi plezalci ŠPO Radovljica, ki na teh tekmah ne nastopajo. Letos so delo obakrat zgledno opravili. Nedvomno so prav oni najbolj zaslužni za povečevanje ugleda obeh prireditev. Niso pa edini. Zahvaljujemo se celi ekipi in tudi vsem, ki so pripravljeni s svojimi promocijskimi izdelki podpreti naš nagradni sklad.


Mnenje o kvaliteti nekega dogodka je vedno zelo relativno. Več povejo obiskovalci. Na tekmi Zhodne lige 14.03. se je število tekmovalcev dvignilo na 203. Upamo, da jih je večina odšla iz Radovljice zadovoljnih. Več vemo o zadovoljstvu obiskovalcev tekme za Pokal regij RCC teden pred tem. Nekaj o tem si lako preberete na forumu interenetne strani www.wettklettern.com (v Nemščini). Verjamemo, da smo na pravi poti in da bomo uspeli športno plezanje približati še marsikomu. Nominacija za olimpijsko disciplino lahko pomeni malo lažjo pot, uspeh pa bo vedno odvisen od ljudi, ki bodo predvsem z veliko veselja skrbeli za razvoj in popularizacijo tega športa.

Upravni odbor ŠPO Radovljica.
 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti